2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Weber harcolna a nacionalisták ellen, Juncker “visszelőne” Orbánra

Nem jön Budapestre a néppárti “három bölcs” az EP-választás előtt – írja az atv.hu kormányzati forrásokra hivatkozva. Manfred Weber esti athéni beszédéből viszont a híradások szerint kiderül: utána kész akár megválni is a Fidesztől. Jean-Claud Juncker azt ígérte, hogy mától visszalő az Orbán-kormánynak a vele és a Bizottsággal kapcsolatos “fake news”-gyártás miatt.

  • Weber harcolna a nacionalisták ellen, Juncker “visszelőne” Orbánra

Orbán Viktor a Fidesz néppárti felfüggesztése napján a brüsszeli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy május 26-a, azaz az európai parlamenti választás előtt már nem fog elkészülni az a jelentés, amivel Herman von Rompuyt, Hans-Gert Pötteringet és Wolfgang Schüsselt megbízta a Néppárt. Ezzel ugyanis újra, pont az EP-választás kampányában kinyitnák a vitát arról, hogy helye van-e a Fidesznek az Európai Néppártban, a “három bölcs” delegációja pont a kampányfinisben vizsgálná a közös alapértékek tiszteletben tartását és a jogállamiságot Budapesten. Az pedig az időzítés miatt nem lenne szerencsés – mondta akkor a miniszterelnök.

A napokban kormányzati források megerősítették az ATV-nek: nemcsak hogy a jelentés nem készül el a Fideszről, de május 26-a előtt bizonyosan nem jön Budapestre vizsgálódni már a Rompuy-Pöttering-Schüssel trió sem. A magyar “bölcsek” vezetője, Novák Katalin családügyi államtitkár már küldött a brüsszeli néppártiak vezetőjének egy 130 oldalas anyagot pontokba szedve a magyar jogállamiságról

Juncker kész “visszalőni”, Weber harcot hirdet

A néppárti csúcsjelölt, a bajor Manfred Weber tegnap esti athéni kampányrendezvényén a híradások szerint jelezte: a Néppárt továbbra is kész megválni az olyan tagpártoktól, amelyek nem osztják a mélyebb európai együttműködés gondolatát, a közös eszményeket. Weber egy brüsszeli, újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen a CEU apropóján néhány hete azt érzékeltette, hogy a “három bölcs” jelentését fegyverként is lehet majd használni az EP-választások után júniusban Orbán Viktorékkal szemben. 

Weber feltétele volt korábban, hogy a Juncker-Soros plakátokat szedjék le, a néppárti Juncker elleni kampányt pedig az Orbán-kormány fejezze be.

Az, hogy Juncker mára ígért “visszalövési” kampánya Orbán Viktorékra nézve mit jelent, egyelőre nem világos, nem derült ki a bizottsági elnök erre vonatkozó nyilatkozatából. Az bizonyos, hogy Juncker az általa “fake news”-nak ítélt olyan kijelentéseket akarja cáfolni személyesen is, miszerint az ő felelőssége – pontosabban a Juncker-bizottság mérlege -, hogy az angolok kimennek, a bevándorlók pedig bejöttek, ahogy például Orbán Viktor fogalmazni szokott. Vagy, hogy az EU-ban a Nyugat-Kelet konfliktust fokozta. Juncker erre azt mondja, hogy ő betemeti az árkokat.

ATV nyomán PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!