2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Volner János: Niedermüller külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét

Niedermüller Péter, a VII. kerület baloldali polgármestere azért szüntet meg parkolóhelyeket, hogy külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét - jelentette ki a Volner Párt elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

  • Volner János: Niedermüller külföldi befektetőknek játssza át az erzsébetvárosiak pénzét

Volner János úgy vélekedett, hogy a parkolók felszámolásának elsődleges haszonélvezője egy a kerületben parkolóházakat üzemeltető ausztrál cég, amelynek évente 1,5 milliárd forint bevétele származik ebből a tevékenységből. Az intézkedés eredménye az, hogy az erzsébetvárosiak kénytelenek igénybe venni a parkolóházak szolgáltatásait, amelyekben egy óra parkolás 600 forint - tette hozzá a politikus.

Azt mondta: a polgármester több mint 120 parkolóhelyet szüntetett meg Belső-Erzsébetvárosban, más parkolóhelyeket pedig a behajtás korlátozásával tett elérhetetlenné. Ugyanakkor a CAre Park elnevezésű ausztrál cég több parkolóházat üzemeltet a területen; ezek csupán 12 órás foglaltsággal számolva naponta 4,1 millió forintot, havonta 123 millió forintot, éves szinten pedig 1,476 milliárd forintos bevételt termelnek - fűzte hozzá.

"Teljesen egyértelműen bebizonyítható tehát, hogy Niedermüller Péter parkolást érintő rendelkezései (...) a külföldi magáncégek érdekét szolgálták, miközben a helyben élő lakosságot és a budapestieket sújtották". Ez azt jelenti, "hogy pont a baloldali polgármesterek pumpálják át a külföldi tulajdonosok zsebébe (...) a helyben élő budapesti polgárok pénzét" - fogalmazott a politikus, aki a következő napokban újabb "leleplezéseket" ígért az ügyben.

Volner János kérdésre válaszolva közölte: nem kapott még választ a Gazdasági Versenyhivataltól a Volner Párt azon beadványára, amelyben kérte a főváros által kötött, a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződés felülvizsgálatát. Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester "pofátlanul hazudik" amikor azt állítja, hogy a korábbiakhoz képest 8 milliárd forinttal olcsóbb a híd felújítása, hiszen fehéren-feketén látszik, hogy 5 milliárd forinttal drágább.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!