2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Vízibaleset bemutató

A leggyakoribb vízibaleseteket mutatták be a vízimentők az Alsóörsi Strandon. A Balatonnál idén nyáron már több száz embert kellett kimenteni. Strandolás közben veszélyes lehet egy elsodródott matrac vagy csónak, a sekély vízbe ugrás és a leégés vagy napszúrás is.

  • Vízibaleset bemutató

A szakemberek szerint legtöbb esetben az emberi felelőtlenség okozza a tragédiát.

Hiába egy mentőszolgálat, hiába a hatóság, hiába a viharjelző rendszer, hiába egy jól működő strand, ha az egyéni felelősség mellett a közösségi felelősség hiányzik. Nyilván a vízbemenetelkor minden alkalommal az egyénnek is elkell döntenie, hogy mire képes, mire vállalkozhat, éppen aznap milyen állapotban van, milyen egészségügyi állapotban van

- mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

A bemutatóval arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyobb körültekintéssel elkerülhetőek lennének a tragédiák.

A Balatonnál 50 strandon több mint 1000 vízimentő állt szolgálatba idén nyáron. Ezen a 3 és fél hektáros területen is óvják a fürdőzőket.

Vízi katamarán, figyelőtorony és a jól képzett fiatal szakemberek azt a célt szolgálják, hogy megvalósulhasson a biztonságérzet, amikor baj van akkor azonnal segítségére vannak a vendégeknek. Az Ifjúsági Vöröskeresztesek is itt vannak, ők az apróbb sérüléseknél állnak a vendégek rendelkezésére, természetesen egészségügyi szolgálattal is rendelkezünk

- fogalmazott Alsóörs polgármestere.

Ahogy egyre többen nyaralnak belföldön, egyre több biztosítást is kötnek. 

Nem nagyon volt jellemző, hogy a magyar utasok vásárolnak belföldi utasbiztosításokat, ez a mostani szezonban átalakult. nagyon elterjedt lett a belföldi utasbiztosítás, jóval olcsóbban megvásárolhatók ezek a balesetbiztosítások, mintha külföldre utaznánk. Az emberek sokkal tudatosabbak lettek, az öngondoskodás jellemző lett most már egy átlag család is, ha elutazik a Balatonra, vagy az országon belül utasbiztosítást igénybe vesz

- mondta az Uniqa Biztosító vezérigazgató-helyettese, Polányi Zoltán. 

A Balatonnál idén nyáron már mintegy 150 esetben, több mint 300 embert kellett kimenteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!