2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Visszakerült a kereszt a székesfehérvári Országalma tetejére

Visszakerült kedden a kereszt a székesfehérvári Országalma tetejére, amelyet múlt pénteken egy fiatal letört.

  • Visszakerült a kereszt a székesfehérvári Országalma tetejére

Az önkormányzat közleménye szerint Nyakas Pál kőfaragó mester restaurálta és helyezte vissza a keresztet a helyére. A ragasztó teljes száradásáig egy rögzítő elemet is elhelyezett mellette, ennek eltávolítását követően, várhatóan szerdán kerülhet vissza a víz is a szobor körüli medencébe.

A javítási munkát szervező városgondnokság szerint a helyreállítási munkáknak, valamint a víz leeresztésének és visszatöltésének együttes költsége meghaladta a nettó 113 ezer forintot.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken közölte, hogy egy 22 éves budapesti férfi ellen védett kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indult.

Az esetről a közterület-felügyelet munkatársai tettek bejelentést a rendőrségen, miszerint a Városház téren található emlékmű tetejére felmászott valaki, és lefelé jövet letörte a keresztet.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester közösségi oldalán közölte, hogy éjfél után egy többtagú társaság egyik tagja - feltehetőleg nem rongálási szándékkal - felmászott az Országalmára, majd ott megcsúszva leesett, belekapaszkodva és ezzel magával rántva a város egyik jelképének számító köztéri alkotásról a keresztet.

A rongáló nem sérült meg esés közben, és nem tanúsított ellenállást sem, a közterület-felügyelővel megvárta a rendőrség helyszínre érkezését.

MTI

Fotó: Cser-Palkovics András, Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön belföldi vagy külföldi nyaralást tervez ezen a nyáron?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!