2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Vihar: öt településen továbbra sincs áram

Veszprém megye öt településén továbbra sincs áram a tegnapi vihar miatt. Az orkán erejű szél tetőket rongált meg és villanyoszlopokat döntött ki. A heves zivatarok és felhőszakadások miatt négy északnyugati megye kivételével az Országos Meteorológiai Szolgálat mára is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Az erős szél a tüskevári községháza tetejét is megbontotta. A vihar szinte minden háznál okozott kisebb-nagyobb kárt. A sérült tetőszerkezetek átmeneti befoltozásán dolgozott a falu összes közmunkása a katasztrófavédelem irányításával.

„Már az éjszaka próbáltunk segíteni, most reggel sikerült mintegy ötezer négyzetméter fóliát beszereznünk. Ezekkel ideiglenesen fóliázzuk le a lakásokat, ingatlanokat” – mondta el Molnár Levente polgármester.


Egy autóra diófa dőlt rá, a plébánia udvarán pedig fenyőt csavart ki a szél. Megsérült a templom is, az előtte álló Szentháromság-szobor pedig összetört.

Veszprémgalsa határában a szél hét villanyoszlopot döntött ki. A helyreállítást nehezítette a felázott talaj. Apácatornán trafó sérült. Veszprém megyében öt községben okozott károkat a vihar.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!