2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Véres állatszemeket küldtek a magyarországi ukrán nagykövetségre

Állatszemeket tartalmazó „véres csomagokat” kaptak az ukrán nagykövetségek – írta meg a Reuters.

  • Véres állatszemeket küldtek a magyarországi ukrán nagykövetségre

Több külföldi ukrán nagykövetségre is érkeztek állatszemeket tartalmazó „véres csomagok” – közölte pénteken a külügyminisztérium, miután egy sor levélbombát küldtek spanyolországi címekre, köztük Ukrajna madridi nagykövetségére.

A jellegzetes színű és szagú folyadékkal átitatott csomagokat Magyarország, Hollandia, Lengyelország, Horvátország és Olaszország nagykövetségeire, a nápolyi és krakkói főkonzulátusokra, valamint a brünni konzulátusra küldték – mondta Oleg Nikolenko szóvivő.

Tanulmányozzuk az üzenet jelentését”

 – írta Nikolenko a Facebookon közzétett nyilatkozatában, hozzátéve, hogy Dmytro Kuleba külügyminiszter elrendelte, hogy az összes érintett nagykövetséget és konzulátust fokozott biztonsági intézkedések alá helyezzék.

A héten hat levélbombát küldtek spanyolországi célpontoknak, köztük Pedro Sanchez miniszterelnöknek és az Egyesült Államok madridi nagykövetségének, ami arra késztette Spanyolországot, hogy fokozza a biztonsági intézkedéseket.

Nikolenko elmondta, hogy a vatikáni nagykövet lakásának bejáratát megrongálták. Egy római nagykövetségi forrás szerint emberi ürüléket hagytak az ajtó előtt. Nikolenko azt is elmondta, hogy a kazahsztáni nagykövetség bombafenyegetést kapott, amit később nem erősítettek meg.

Az Egyesült Államokban lévő nagykövetség egy levelet kapott, amely egy Ukrajnát bíráló cikket tartalmazott - mondta. A levél, mint a legtöbb más levél, egy európai országból származott – mondta, anélkül, hogy részleteket közölt volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezüstérmes a magyar socca válogatott a Copa Americán + videó

Ezüstérmes a magyar socca válogatott a Copa Americán + videó

A magyar válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazdától a Mexikóban megrendezett Socca Copa America döntőjében, így a második helyen zárta a tornát - tájékoztatott a Socca Hungary Facebook-oldala. A gólkirályi címet Vörös-Torma Martin hódította el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így nem nyilatkoznak a DK-sok a Magyar Nemzetnek, de alpáriságból jeles + videó

Így nem nyilatkoznak a DK-sok a Magyar Nemzetnek, de alpáriságból jeles + videó

Vasárnap délután közös tüntetést szervezett a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett és ahogy fogalmaztak a pedofilhálózat ellen. A megjelent politikusokat a Magyar Nemzet stábja a többi között a gyermekvédelmi törvény szigorításáról szerette volna kérdezni, de a legtöbb DK-s és Momentumos politikus agresszívan hárította a kérdéseket.
Kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

Kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka

Megválaszthatja az új köztársasági elnököt tavaszi ülésszakának első napján, hétfőn az Országgyűlés. A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor kezdődik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!