2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Varga Mihály: az európai káosz és forgószél közepette Magyarország a béke szigete + videó

Magyarország az európai káosz és forgószél közepette a béke szigetének tűnik, és a polgári kormány célkitűzése, hogy ez így is maradjon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Tiszafüreden, a Kiss Pál Múzeum felújított épületében megnyílt Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás megnyitóján.

  • Varga Mihály: az európai káosz és forgószél közepette Magyarország a béke szigete + videó

Varga Mihály kijelentette: "a gazdaság szereti a csendet és a nyugalmat, akkor lehet hosszú távon építkezni, és akkor lehetnek merészebb céljaink, ha ezt békés körülmények között tehetjük meg".

Jöhet bármilyen nyomásgyakorlás, pénzügyi zsarolás vagy politikai fenyegetés, a magyar kormány nem fog a hagyományos értékektől elállni, és nem fogja hagyni, hogy a kereszténység, a családi értékek, a nemzeti közösség összetartozása gyengüljön - hangsúlyozta a pénzügyminiszter. Hozzátette: ennek a kiállásnak fontos végvárai az ilyen múzeumok, értékmentő intézmények, amelyek a kormány támogatására a jövőben is számíthatnak.

Megnyitó beszédében Varga Mihály kitért rá: sok ember életének részei a népmesék, amelyekben közös a vándorútra egyedül induló legény, aki végül mindig hazatalál a szülőföldjére.

Fontosak a gyökereink, a szülőföldünk; ahhoz, hogy hazataláljunk, szükséges a múlt ismerete. Ha egy népnek elvesszük a múltját, bármit kezdhetünk vele, de most olyan kormánya van Magyarországnak, amely fontosnak tartja, hogy a múlt a mindennapok része legyen - mondta a pénzügyminiszter.

Ahol van élő múlt, ott van élő jövő is - szögezte le Varga Mihály. Kitért arra, hogy Tiszafüred számára a fürdőkultúra fejlesztése is jelentős turisztikai vonzerőt jelent majd.

A polgári kormány filozófiája a helyi közösségek megerősítésére épül - hangoztatta a pénzügyminiszter. Hozzáfűzte: különösen fontos a természetes közösségek megerősítése egy olyan korban, amikor "más típusú" közösségeket állítanak középpontba, amikor bizonyos közösségek meggyengülésével "más közösségek kapnak erőre". "Látjuk Európában mi folyik, hogyan gyengítik meg a hagyományos értékközösségeket és vallási közösségeket" - jegyezte meg Varga Mihály, leszögezve, a magyar kormány a nemzet "természetes közösségeit" erősíti.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) arról beszélt, Tiszafüred és Tiszaörvény "jó hely, de hozzá is kell tenni, hogy még jobb, még szebb, még élhetőbb legyen; szorgalmas munkával lehet jobbá és szebbé tenni". Az elmúlt esztendőkben rengeteget fejlődött ez a térség, de a régi hangulata megmaradt, mert az értékeit megőrizték - folytatta a képviselő.

Rámutatott, a helytörténeti kiállítás is példa arra, hogyan lehet úgy új funkciót találni egy épületnek, hogy közben "a közösségünket és a településünket is megújítjuk".

A múzeum kormányzati támogatással, összesen 105 millió forintból újult meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!