2018. január 18.,
csütörtök, Piroska napja

Varga: Ezek befolyásolhatják a tárgyalásokat

LM

2012. július 9., hétfő 10:45

Befolyásolhatja a július 17-én kezdődő hiteltárgyalásokat a pénzügyi tranzakciós illeték kiterjesztése a nemzeti bankra – nyilatkozta az MTV reggeli műsorában Varga Mihály arra reagálva, hogy Simor András MNB-elnök szerint a fizetési kötelezettség a jegybank függetlenségét sérti.

Varga Mihály kemény tárgyalásokra számít a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval. A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter szerint az adóügyek biztosan napirendre kerülnek, de elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az IMF újra előveszi az ingatlanadó esetleges bevezetését is. A megbeszélések időpontja az után vált ismertté, hogy a parlament megszavazta a jegybanktörvény módosítását.

Mint ismert, a parlament hétfőn szavaz a tranzakciós illetékről, mely részben fedezetül szolgál az Orbán Viktor által múlt héten bejelentett 300 milliárdos munkavédelmi akciótervhez. Matolcsy György pénteken nyújtott be egy módosító indítványt, melynek értelmében a hiteltörlesztésre nem vonatkozik majd a pénzügyi tranzakciós adó.

Forrás: Hír TV