2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Varga-Damm Andrea: Csalással készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a Jobbik elnöke

– Szerencse, hogy nem kell Stummer János és Jakab Péter között választanom – mondta Varga-Damm Andrea a Mediaworks–Hírcentrum podcast műsorában a Jobbik tisztújításával kapcsolatban.

  • Varga-Damm Andrea: Csalással készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a Jobbik elnöke

A politikus Heiter Dávid Tamással beszélgetve kijelentette, hogy már 2018-ban sem tisztességesen zajlott a párton belüli tisztújítás, most pedig közel kilencven kamu alapszervezettel készítik elő, hogy Jakab Péter maradjon a párt élén.  A volt jobbikos országgyűlési képviselő szerint Stummer János célja az lehet, hogy ne egy szerény szellemi képességű frakció álljon össze. Varga-Damm ugyan szerencsésnek tartja magát, hogy nem kell a két ember közül választania, de mint mondta, Jakab Péterhez képest, Stummer egy „király”.

A Jobbik jelenlegi elnökét egy műveletlen embernek nevezte, aki nem ért semmihez, mint mondta: a műveletlen emberek gátlástalansága uralja a Jobbikot.

A politikus azt is kifejtette, hogy a választási eredmények nem lepték meg, szerinte az összefogás azért nem működött, mert egy magára valamit is adó jobboldali ember soha nem fog olyan listára szavazni, amin Gyurcsány Ferenc neve szerepel. Sőt nagyon sok baloldali ember van, aki nem fog olyan pártra szavazni, ahol az antiszemitizmus valamikor jelen volt.

Varga-Damm Andrea az ellenzéki politikusok lustaságának nevezte azt, hogy egyből arról kezdtek el beszélni, hogy nem ülnek be a Parlamentbe. 

Ha valaki képviselő akart lenni, az járjon be dolgozni, nem kell ideológiát gyártani a milliós fizetéshez, hogy miért ne kelljen dolgozni

 – fogalmazott a politikus.

A műsorban Simicska Lajos is szóba került, Varga-Damm Andrea azt mondta, hogy 2018 április óta nem beszélt vele, csupán egyszer futottak össze egy veszprémi étteremben. A kapcsolat megromlásáról a következőt mondta: 

Megkérdeztem Simicska feleségét, hogy az emberi viszonyunknak van-e valami jövője, azt válaszolta akkor, hogy most mások a prioritások. Én pedig ezt elfogadtam.

A volt jobbikos országgyűlési képviselő 2020-ban hozta létre saját pártját, a ReforMereket, a műsorban azt is bejelentette, hogy 2024-ben szeretnének elindulni az európai parlamenti választásokon. Kérdésre válaszolva nem zárkózott el attól, hogy együttműködjön Volner Jánossal, sőt azt is bejelentette, hogy meg fogja keresni Rig Lajost is, hogy csatlakozzon hozzá. Mint fogalmazott: 

Ha rajtam múlik, Rig Lajos lesz a ReforMerek listavezetője.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!