2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Változhat az ellenzéki főpolgármester-jelölti névsor

Változhat a jelenleg ismert ellenzéki polgármester-jelölti névsor Budapesten. A Momentum Mozgalom megerősödése azt is jelentheti, hogy további tárgyalások várhatóak az ellenzéki együttműködés lehetőségeiről. A párt alelnöke arról beszélt, hogy feltételekkel ugyan, de az előválasztás győztesét fogják támogatni.

  • Változhat az ellenzéki főpolgármester-jelölti névsor

Még áprilisban jelentették be az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum képviselői, kik lesznek a közös polgármester-jelöltjeik az őszi önkormányzati választásokon. Ez alapján a Momentum 5 kerületben nevezhette volna meg az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltjét, ebből egyet úgy számoltak, hogy a személye majd alku tárgyát képezheti a tárgyalásba később beszálló LMP-vel, illetve Jobbikkal. A DK hat helyhez jutott, az MSZP–Párbeszéd 12 kerület polgármester-jelöltjét nevezhette meg. Az Európai parlamenti választás azonban átrajzolhatja az erőviszonyokat.

A héten dönt arról a Momentum, hogy indít-e saját jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójában – nyilatkozta Fekete-Győr András, a párt elnöke a Népszavának. A Momentum korábban megállapodott Budapesten az MSZP-Párbeszéddel valamint a DK-val, hogy az előválasztás győztesét fogják támogatni Tarlós Istvánnal szemben.

A párt alelnöke már arról beszélt, hogy továbbra is az előválasztás győztesét fogják támogatni, abban az esetben ha a Momentum programját beépíti a saját programjába.

Az aláírt megállapodáson nem kell változtatni – ezt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mondta az ATV-ben. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese kedden már arról beszélt, hogy a DK nyitott az új tárgyalásokra.

A Demokratikus Koalíció csepeli elnöke pedig arról írt a Facebookon, hogy az ellenzéki pártoknak az uniós választáson mért súlyuknak megfelelően kell összeállítaniuk, hogyan indulnak az őszi önkormányzati választásokon.

„Mi közöm nekem ahhoz, hogy most ők épp összeomlanak?”- így reagált az LMP szereplésére Puzsér Róbert a HVG-nek. A független főpolgármester-jelölt arról beszélt a lapnak, hogy nem ő kereste meg az LMP-t, hogy álljanak be mögé, hanem fordítva történt.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!