2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Vádemelés a rendőrökre támadó fiatalkorú és két társa ügyében

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyben a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

  • Vádemelés a rendőrökre támadó fiatalkorú és két társa ügyében

A vádirat lényege szerint 2021. május 8-án este egy borsodi településen a rendőrök csendháborítás miatt kezdtek intézkedni, amit az ittas állapotban lévő büntetett előéletű 21 éves férfi próbált megakadályozni.

Ennek során a férfi többször meg akarta ütni az egyik rendőrt – ami végül sikerült is neki –, majd miután bilincselés céljából a földre vitték, továbbra is ki akarta vonni magát az intézkedés alól.

Eközben megjelent a férfi szintén – többszörösen – büntetett 39 éves rokona és 17 éves barátnője, akik követelték, hogy a rendőrök engedjék el az intézkedés alá vont személyt. A fiatal nő lökdösni kezdte az egyik rendőrt, akit az időközben kiszabaduló férfi meg is ütött, ezalatt az idősebb férfi dulakodásba keveredett a másik rendőrrel.

A rendőrök magánindítvánnyal éltek a nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik miatt.

A nyomozó ügyészség elrendelte valamennyi elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket, majd személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését indítványozta mindhármuk vonatkozásában.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal férfi és a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló unokatestvére ellen végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, míg a fiatalkorú elkövető esetében próbára bocsátást és a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta vádiratában.

Az ügyben kiadott korábbi sajtóközlemény az alábbi linken érhető el: http://ugyeszseg.hu/orizetben- a-rendorokre-tamado- fiatalkoru-es-ket-tarsa-a- kozponti-nyomozo-fougyeszseg- sajtokozlemenye/.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!