2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Kék hírek

Vádat emeltek a csomagtartóban holtan talált kisfiú ügyében

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nevelőszülővel szemben, aki a mulasztása miatt megfulladt gyermek holttestével napokon keresztül autózott - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

  • Vádat emeltek a csomagtartóban holtan talált kisfiú ügyében

Közleményük szerint a vádlott élettársával és két kiskorú gyermekével Nyíregyházán albérletben lakott; 2023 elején elhelyezték nála a 2,5 éves sértett kisfiút és egyéves lánytestvérét.

A nő a kisfiút kezdettől fogva folyamatosan bántalmazta, nem táplálta megfelelően, gyermekorvoshoz sem vitte, róla csak becsmérlő, lealacsonyító kifejezésekkel beszélt, az alultápláltság és a kegyetlen bánásmód miatt a gyermek folyamatosan veszített súlyából, élete utolsó heteiben több mint 2 kilót fogyott.

Mint írták, 2023 április közepén egyik este vacsora közben a gyermek félrenyelt és az ételtől megfulladt; a vádlott semmilyen segítséget nem nyújtott a kisfiúnak, orvost, mentőt nem hívott hozzá. Hangsúlyozták, hogy a gyermek életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna.

A vádlott a gyermek holttestét az autója csomagtartójába tette, otthonából eltávozott, és több mint két napon át a sértett lánytestvérével együtt Nyíregyházán és környékén autózott, rokonaihoz is elment, de senkinek nem jelezte a gyermek halálát és azt sem, hogy a holttest az autó csomagtartójában van.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja, beismerése esetén vele szemben 4 év próbaidőre felfüggesztett 1 év és 10 hónap börtönbüntetés kiszabása az indítvány - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!