2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Ünnepi programok a Millenárison

Augusztus 18. és 22. között színes családi programokkal, zenével, sporttal és gasztronómiával várja látogatóit az idén húsz éves, megújuló Millenáris és az augusztus 20-án egy éves Széllkapu Park.

  • Ünnepi programok a Millenárison

A Millenáris Parkban a ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris létrehozta Magyarország első komolyzenei piknikjét, a Music ül a fűben – komolyzenei pikniket, amelyet augusztus 18-án, immár harmadik alkalommal rendeznek meg a Nemzeti Táncszínház előtt. Elmaradhatatlan kellék az étel, ital és a pikniktakaró, a gyerekek pedig nyugodtan szaladgálhatnak a fűben az előadás alatt. Emellett továbbra is tart a Millenáris Bajnokok Parkja ingyenes programsorozat, amely ezúttal tűzoltó bemutatóval, közlekedési oktatóparkkal, hagyományőrző alkotóházzal, játszósarokkal, 8 méter magas mászófallal és sportszerkölcsönzővel várja látogatóit. A megpihenni vágyókat kellemes teraszok, napozóágyak fogadják a Rosetta kávézóban és a Samantha bisztróban.

 

A Széllkapu Parkban a Zenélő Budapest program keretében mesekoncertek és interaktív közösségi hangszerbemutató várja a legkisebbeket. Mindemellett a születésnapi hétvégére látogatók ingyenes, szervezett és vezetett tematikus sétákon vehetnek részt. Az egy éve átadott, két és fél hektáros ligetes-mezős-tavas Széllkapu parkrész mára benépesült, és folyamatos népszerűségnek örvend. Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja jött itt létre az egykori ipari terület helyén, amely jelentősen növelte a főváros zöldfelületeit, javítja a forgalmas városrész levegőjét, a parkrésszel egy időben átadott 500 férőhelyes mélygarázs pedig enyhíti a környék parkolási gondjait. Idén vendéglátóhelyek is nyíltak a Széllkapu Parkban. A nor/ma grand skandináv pékség északi stílusú gasztronómiával, a Zsiráf Buda étterem panorámával, minőségi italkínálattal, és a téren, a napelemfák melletti fagylaltozópavilonjával várja vendégeit. A park gazdag növényvilága, a vízjáték párája és a Függőkert hűvöse felfrissülést nyújt a forró nyári napokon.

 

A 4000 m2 zöld felületet adó Függőkert idén kiállítási helyszínként is debütál, a Magyar edzők a nagyvilágban című szabadtéri kiállítás az első emeleten található. A tematika nem véletlen, a tárlat szervesen kapcsolódik a Millenáris D jelű Üvegcsarnokában zajló Világraszóló Bajnokaink - 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállításhoz, mely október 10-ig látogatható.

 

Akinek a Millenáris lesz az úti célja, elhozhatja felesleges könyveit, és cserébe hazavihet egyet. A Lapozó nevű könyvcserepontok a könyvek újrahasznosítását és az olvasás élményének megosztását népszerűsítik a Millenáris és a Bookline közös kezdeményezésében.

 

***

A Millenáris, a hely, amely felfrissít, pihentet és feltölt. Az egykori Ganz gyárból kialakított kulturális és közösségi tér, az innováció és az egész életen át tartó tanulás támogatója, mely változatos programoknak, tudományos kiállításoknak, fesztiváloknak, koncerteknek ad helyet. A tavaly átadott Széllkapu Parkkal kibővült intézmény idén ünnepli 20. évfordulóját. Ebben az évben több épületet érintő felújítás, átalakítás kezdődött annak érdekében, hogy a minden elemében megújuló, korszerű közösségi helyszín saját és befogadott rendezvényei és parkjai által újra kivételes közösségi térként fogadhassa látogatóit.

 

 

További információk: millenaris.hu

millenaris.hu/177

facebook.com/millenaris

instagram.com/millenaris_official

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!