2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Belföld

Újra támadásban a Soros-szervezet

Az önkormányzati választási kampány kellős közepén tette közzé legfrissebb, a települések gazdálkodásával kapcsolatos anyagát a Soros Györgyhöz is köthető Korrupciókutató Intézet.

  • Újra támadásban a Soros-szervezet

A szerveződés neve legutóbb akkor került a hírekbe, amikor jogerősen is elbukta perét a Közbeszerzési Hatósággal szemben. Az ítélet szerint az intézet tavalyi „tanulmányában” több vonatkozásban is megsértette a hatóság jó hírnevét, illetve manipulált adatokat használt fel. Konkrétan: összehasonlításra nem alkalmas adatokat vett alapul, ezáltal hamis képet festve Magyarországról, hibás adatbevitel alapján végzett elemzést, továbbá valótlant tényt közölt.

A Magyar Hírlap megírta, a jóhírnévsértő dolgozatot kiadó kft. egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője, Tóth István  János a Magyar Tudományos Akadémia főmunkatársa, akire az MTA tudományetikai kódexe vonatkozik. Ezért a hatóság elnöke, Rigó Csaba levélben fordult Lovász László MTA-elnökhöz, és a kutatásetikai normák súlyos megsértése miatt eljárás kezdeményezését kérte a tudományetikai bizottságnál. Miután pedig az intézet anyagait rendre felhasználja az Európai Bizottság is a Magyarországról szóló anyagaihoz, Rigó a brüsszeli testületet is megkereste. A hatóság lapzártánkig nem közölte lapunkkal, érkezett-e már válasz az érintettektől.

Ami a megtépázott hitelességű Soros-szervezet legújabb kutatását illeti, ebben az esetben annyi történt, hogy egységes, kereshető adatbázisba rendezték az önkormányzatok által 2005 és 2018 között kötött közbeszerzési szerződéseinek adatait. Szerintük ugyanis ezek áttekinthetőbbé tétele „a transzparenciát és a korrupció elleni fellépést szolgálja, mivel így sokkal könnyebb elemezni, ellenőrizni a közbeszerzéseket”. Kérdéses azonban, hogy ez a módszer mennyire elfogulatlan vagy pontos, miután a központnak lényegében papírja van arról, hogy manipulálja az általa következtetések tárgyává tett információkat. Ráadásul az elmarasztalt kutatásuk nyomán Rigó úgy fogalmazott, nemcsak az intézményrendszer hírnevét csorbították, hanem „támadást intéztek Magyarország ellen”.

Titkos megbeszélést folytatott Timmermans és Soros

Titkolózik az Európai Bizottság Soros és Timmermans találkozásával kapcsolatban. A testület szóvivője nem akarta elárulni, hogy milyen gyakran egyeztet egymással az EB alelnöke és a tőzsdespekuláns. A kormányszóvivő szerint a migráció kiemelt témája volt a találkozónak.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!