2021. június 15.,
kedd, Jolán, Vid napja

Ujhelyi István asszisztense is részt vett a botrányos álmentős videó elkészítésében

2020. június 10., szerda 12:38

Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense is részt vett a szocialisták újabb hamis videójának elkészítésében. A politikus levelében azonban azt írja: Szalay Tamás Lajos csak technikailag segített a felvételnél, tartalmilag semmi köze a videóhoz.

A felelősséget a párt a kommunikációs stábra hárítja: belső vizsgálat indult, de Szakács László alelnök az ATV-ben már előre kijelentette: Korózs Lajosnak nem kell lemondania. Arra a kérdésre, hogy akkor ki felel a hamis videóért, az elnökhelyettes azt válaszolta: az, aki előkészítette és elkészítette a felvételt.

A botrány hétfőn robbant ki, miután a szocialisták kitették a videót a Facebookra. Ebben egy magát mentősnek kiadó nő arról beszélt, hogy a kórházkiürítések miatt elküldött 10 betegből 9 meghalt. A nőről azóta kiderült, hogy nem ismerik a mentőszolgálatnál és az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel.

DK: Németh Athina az egészségügyi nyilvántartásban sem szerepel

A DK szerint is probléma van a Korózs Lajos videójában szereplő nővel. A párt egészségpolitikusa az ATV-n kijelentette: Németh Athina néven senki sem szerepelt a nyilvántartásban, sem ápolóként, sem mentőápolóként, sem mentőstisztként. Komáromi Zoltán hozzátette: ha valaki egyszer bekerül a rendszerbe, akkor is benne marad, ha abba hagyja az egészségügyi tevékenységét, csak az szerepel mellette, hogy inaktív.

Büntetőfeljelentés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István is büntetőfeljelentést tett rémhírterjesztés miatt az MSZP vasárnap közzétett videójával kapcsolatban - írta a Magyar Nemzet. A szaktárca sajnálatát fejezte ki, amiért a baloldali pártok a hírhamisítástól sem riadnak vissza, csak azért, hogy a kormányt támadják. A Samaritanus Mentőszolgálat megerősítette lapunknak, hogy Németh Athina sosem volt a munkatársuk, mert semmiféle egészségügyi végzettsége nincs. A nőnek csupán átmeneti szállást biztosítottak, amikor nem volt otthona. A Magyar Helsinki Bizottság viszont jogi eljárások sokaságát indítaná, ám még nem tudják, hogy kit és miért pereljenek.

Az Origó.hu írta meg, hogy munkatársuknál, Sztankay Ádámnál már évekkel ezelőtt próbálkozott az MSZP propagandavideójában szereplő Németh Athina, azzal az ürüggyel, hogy ő a Kossuth-díjas filmrendező, Herskó János lánya. – Természetesen az újságíró rájött, hogy csaló, ahogy természetesen az MSZP sem hihette, hogy egy mentőtisztről van szó. Viszont a politikai érdekük azt diktálta, hogy a nyilvánvaló hazugságot igazságnak mutassák be – olvasható a cikkben.

HírTV - Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ: 

Újabb MSZP-s hamis videó