2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nem az OMSZ kötelékében dolgozik az MSZP kampányvideójának szereplője

Nem az Országos Mentőszolgálat munkatársa, akinek a történeteire kampányvideót tett közzé a Magyar Szocialista Párt. A nőre mentőtisztként hivatkoznak, az interjút készítő Korózs Lajos pedig az OMSZ székháza előtt konferálja fel a történetet. Később a politikus azt közölte, hogy nem közölték, hogy a nő hol dolgozik, a videót a párt mégis törölte közösségi oldaláról.

  • Nem az OMSZ kötelékében dolgozik az MSZP kampányvideójának szereplője

Szomorú zenével és fekete-fehér képsorokkal építi fel az MSZP azt a kampányvideót, amelyet közösségi oldalára töltött fel. A kampányvideó főszereplője arról számol be, hogy ő éjszakai munkát vállalt annak érdekében, hogy napközben betegeket lásson el a koronavírus-járvány ideje alatt.

Nekem megadatott, hogy megismerkedhettem azzal a egészségügyi dolgozóval, aki főállásban mentőtiszt.

Mindezt a szocialista Korózs Lajos, a népjóléti bizottság elnöke az országos mentőszolgálat épülete előtt konferálta fel.

Ilyen személy ilyen néven a mentőszolgálatnál nem dolgozik.

Az Országgyűlés ülésén is előkerültek az MSZP által gyűjtött személyes történetek. Tóth Bertalan erre alapozva kritizálta élesen a magyar egészségügyet.

Több ezer ember életét veszélyeztették, és sokak halálát okozták. Szembesülhettek annak a kétgyermekes 32 éves édesanyának a történetével, aki nem kapta meg időben az orvosi ellátást és meghalt. Nem nap után jönnek azok a történetek, hallhatjuk, láthatjuk, hogy mi történt azokkal a betegekkel, akik kikerültek a kórházakból egyik napról a másikra, hány embernek az élete került veszélybe és hányan haltak meg

– jelentette ki a szocialista politikus.

Az egészségügyi történetek kapcsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialisták olyan mentőtiszt szavaira építették kampányvideót, aki nem az OMSZ kötelékében dolgozik.

Ezen a hétvégén is a Magyar Szocialista Párt kitett egy videót a saját oldalára, ahol Korózs képviselő úr egy magát egészségügyi dolgozónak mondó hölggyel beszél, aki azt mondja az első percben, hogy főállásban mentőtiszt és 43 éve dolgozik mentősként. Ezen a néven ilyen személy a mentőszolgálatnál nem dolgozik. És az előző években sem dolgozott. Önök az első percében ennek a videónak azt állítják, hogy 43 éve mentősként dolgozik és főállású mentőtiszt. Ilyen nevű mentőtiszt Magyarországon nincs, és az elmúlt időszakban sem volt

– mutatott rá Rétvári Bence.

A szocialisták azóta törölték közösségi oldalukról a videót. Korózs Lajos később közölte: interjúalanya a videóban nem állította, hogy az Országos Mentőszolgálat munkatársa lenne, azonban arra nem adott magyarázatot, hogy ebben az esetben miért az OMSZ székháza előtt konferálta fel az anyagot.

Az Országos Mentőszolgálat is tiltakozik

Felháborodást váltott ki a mentődolgozók közt egy internetre feltöltött videó, melyben egy „főállásban mentőtiszt”-ként bemutatott nő nyilatkozott az általa ellátott betegekről az Országos Mentőszolgálat székháza és mentőautói előtt forgatott képsorok között. Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem - olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

 

Közben Korózs Lajos az ATV-ben úgy fogalmazott a mentőszolgálat érzékenysége miatt vették le a videót. A felvételeken szereplő mentőtiszt nem árulta el melyik mentőszolgálatnál dolgozik, azt azonban elismerte, hogy nem szerepel a szakdolgozói nyilvántartásban.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!