2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Új jégcsarnok épül Debrecenben

Elkezdődött az új jégcsarnok építése Debrecenben. A közel 600 millió forintba kerülő létesítményt a már meglevő mögé húzzák fel. A nyitást februárra tervezik.

A látványtervek elkészültek, a gyakorlócsarnok megépülése után évi 11 ezer órára nő a jégidő-kapacitás. „Itt a tócóskerti jégcsarnokban körülbelül 5300 óra jégidőt tudunk egy évben kiadni. Az igény – amiről most tudunk – 8000 óra. Ebben még nincsen benne egy felnőttférficsapat által igényelt jégidő, és jelentősen korlátozzuk a közönség jégidejét is, mert egész egyszerűen a versenysportok jégideje és a közönségnek adott jégidő ütközik” – nyilatkozta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Az előmunka már elkezdődött, a kivitelezőt öt pályázó közül választották ki. Hat hónap alatt kell befejeznie a csarnokot. „A befoglaló méret 3100 négyzetméter, ebből a pálya szabvány szerinti mérete 1800 négyzetméter” – tájékoztatott György Zoltán, a DH Szerviz Kft. ügyvezetője.

A gyakorlócsarnok 590 millió forintba kerül. Ebből 230 millió a debreceni önkormányzat önrésze, az összeget elkülönítették a város idei költségvetésében. A többi pénz a sportcélú társaságiadó-kedvezményből származik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!