2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Tüntettek Szegeden

Mintegy 500-an tüntettek a kormány ellen Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem épülete előtt a szónokok a túlóratörvény eltörlését, független közmédiát és a korrupció megfékezését követelték. A tüntetők szervezetten átvonultak a Csongrád Megyei Kormányhivatal épülete elé, ahol Nagy Imre szobránál folytatták a demonstrációt.

  • Tüntettek Szegeden

Szegeden is együtt tüntettek az ellenzéki pártok több helyi civil szervezet tagjaival kiegészülve a Dugonics és a Rákóczi téren. A felszólalók a kevesebb túlóra mellett követelték az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is. A szocialista Szabó Sándor a Lázadás évének nevezte 2019-et.

„Legyen 2019 az ellenállás, a lázadás éve. Mutassuk meg, hogy közös erővel, együtt igenis képesek vagyunk megállítani ezt a kormányt. És eltakarítani. Igen. És eltakarítani is ezt a kormányt” – mondta Szabó.

Nem pártok mellett állnak ki, hanem dolgozóikat védik a tüntetésen felszólaló szakszervezeti vezetők - ezt már Naszály Gábor, az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke mondta.

„A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írta alá ezt az úgynevezett kiajánlást. (Kitartást!) Köszönjük szépen! Hanem azt mondtuk, hogy felül kell vizsgálni a nyugdíjrendszert, felül kell vizsgálni a munka törvénykönyvét, benne a 400 órát és az összes gyalázatot, amit elkövettek ellnetek és ellenünk. Mi nem politikai pártokkal szövetkezünk, mi arra törekszünk, hogy ez a megosztottság, amit a Fidesz kialakított, az szűnjön meg” – jelentette ki Naszály.

A Nagy Imre szobornál a tüntetők szerették volna felkapcsoltatni a kormányhivatal külső világítását, ami végül nem történt meg. A demonstrálók végül telefonjaikkal világítottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!