2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Tüntetés volt a román nagykövetség előtt

Maroknyi tüntető jött össze a budapesti román nagykövetség előtt csütörtök késő este, az úzvölgyi temetőgyalázásról érkező hírek és képsorok hatására. A friss hírek hatására, sebtében összehozott tiltakozáson mintegy másfél tucatnyian vettek részt. A legmarkánsabb jelenlétet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai produkálták, de ott volt a Mi Hazánk néhány tagja, valamint több magánszemély is - számolt be a PestiSrácok.

  • Tüntetés volt a román nagykövetség előtt

A tiltakozáson elhangzott a Mi Hazánk nyilatkozata, amelyben elítélték a román temetőgyalázást, magyarázatot követeltek a román hatóságok impotens viselkedésére, és felszólították Szijjártó Pétert a román nagykövet berendelésére. Utóbbi egyébként az este folyamán meg is történt, így a nagykövet minden bizonnyal a Külügyminisztériumban kezdi a pénteki programját, egy hűvös hangulatúnak ígérkező beszélgetésen.

Trianon sem örök

– ez a románoknak címzett üzenet zárta a Mi Hazánk közleményét.

A Thököly úti épület előtt közben gyülekeztek a tiltakozást meghirdető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái is. A szervezet nevében ketten mondtak rövid beszédet, amelyben rámutattak, hogy a csütörtöki eset egy állítólag európai uniós országban történt, valamint többek között beígérték, hogy nem fogják válasz nélkül hagyni a románok barbár akcióját. Az elvileg üres nagykövetségi épület felső szintjének egyik helyiségében a megmozdulás közben kivilágított egy lámpa. Nem tudni, hogy csupán a feltorlódott adminisztratív tennivalókat próbálták behozni, vagy Magyarország további feldarabolását tervező, Mégnagyobb-Románia térképeket rajzolgattak, mindenesetre a tüntetők is észrevették, hogy a feltételezésükkel ellentétben mégsem üres az épület. Így aztán harsány skandálással hálálták meg a figyelmet.

A vármegyések magukkal hoztak egy molinót is, amellyel a terrorizmus hazug vádjával bebörtönzött székelyek, Beke István és Szőcs Zoltán kálváriájára, illetve a román állam egymást követő, magyarellenes jogsértéseire hívták fel a figyelmet.

A megmozdulást végig biztosították a rendőrök, de nem volt szükség a közbelépésükre, végig békés mederben folyt a tüntetés. Mindössze annyi „rendbontás” történt, hogy felkerült néhány, a románok legnagyobb, kiirthatatlan félelmét ábrázoló matrica a követség táblájára és kerítésére.

PestiSrácok

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!