2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Fakeresztekkel ütötték-verték a békés székelyeket

Hír TV

2019. június 6., csütörtök 20:02

Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora telefonon adott interjút a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a román nacionalisták úzvölgyi provokációja kapcsán. A politikus elmondta: az ittas huligánok tettlegességhez folyamodtak, tönkretették a székelykaput, a temető bejáratát, meggyalázták a sírokat, kitépték a földből a magyar katonák keresztjeit. Ezekkel a fakeresztekkel ütlegelték az élőláncot alkotó békés székelyeket.

Erről a „mintaállamról” beszélt a román államelnök, aki a pápát is arról tájékoztatta, hogy Románia a kisebbségvédelem szempontjából mintaállam. A mai nap egy békésen imádkozó, de határozottan tüntető tömegre rontott rá az alkohol befolyásoltsága alatt álló, a csendőrség által fenn nem tartott, többszörös túlerővel érkező tömeg, nőket és idős férfiakat bántalmaztak – ismertette Földi-Kovács Andreának Tánczos Barna.

Komolyabb személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a politikus beszámolt arról, hogy ő is könnyebb fejsérülést szenvedett.

A szenátor felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a román futballultrák oldalára állt a román belügyi tárca, valamint a csendőrség is.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Elfoglalták a románok az úzvölgyi temetőt

Berendelték a román nagykövetet az eldurvult úzvölgyei események miatt