2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Trócsányi: Nem fordulhat elő még egyszer ilyen

Nem fordulhat elő még egyszer, hogy a bankok egy devizahitel-kölcsönszerződésből extraprofitra tegyenek szert – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az igazságügyi miniszter.

Trócsányi László leszögezte: olyan új szabályozás készül, amely védelmet nyújt majd az adósoknak, ugyanakkor a bankrendszer stabilitását sem fogja veszélyeztetni.

– Két-három fajta verzió is van, hogy x évenként – amiben különböző metódusokat lehet használni – csak átlátható, transzparens és az EU-irányelveknek is megfelelő módon kell ezeket rögzíteni, és ha kell, akkor természetesen visszaáll a régi rendszer. Nekünk érdekünk, hogy egy jól működő bankrendszer legyen. Félreértés ne essék, ez Magyarországnak az érdeke, ugyanakkor egy átlátható, tiszta viszonyt kell csinálni, és ezt – ha szabad így mondanom – a majdnem tíz évig tartó dolgot, úgy gondolom, minél hamarabb le kell zárnunk – mondta Trócsányi László.

Tekintsék meg az igazságügyi miniszterrel készült teljes interjút:


Van lehetőség egy lépésben forintosítani

A jegybank alelnöke szerint van lehetőség a devizahitelek egy lépésben történő forintosítására – az ügylet az elszámolással együtt 11-12 milliárd eurós devizaigényt jelenthet. Balog Ádám szerint ez erős nyomást jelenthet a forint árfolyamára, ezért a devizahitelek kivezetésében a Magyar Nemzeti Banknak is indokolt szerepet vállalnia. Az alelnök hozzátette: az MNB hamarosan bejelenti a devizahitelek kivezetéséhez szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!