2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Trócsányi ellen kampányol a magyar ellenzék

A magyar ellenzék szinte azonnal ellenkampányba kezdett, miután kedden hivatalosan is az európai bizottság bővítésért felelős biztosi posztjára jelölték Trócsányi Lászlót. A Momentum, a DK és az MSZP politikusai kijelentették: nem fogják megszavazni a jelöltet a parlamentben. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: a magyar ellenzék ahol tudja támadja a magyar kormányt és nem állnak ki Magyarország érdekei mellett.

  • Trócsányi ellen kampányol a magyar ellenzék

Nem fogja támogatni a Momentum Trócsányi László kinevezését az Európai Unió bővítéséért felelős biztosi tárca élére. A párt EP-képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a Renew Europe elnevezésű pártcsaládjának tagjait is erre fogja biztatni. 

Egyértelműen a fideszes kormány fog kinevezni egy biztos-jelöltet, és mindenképp egy ilyen biztos lesz a magyar biztos. Mi arról beszélünk, hogy egy olyan ember mellett semmilyen portfóliót nem tudunk elképzelni, aki aktív részt vevője volt a Nemzeti Együttműködés rendszerének a kialakításában

- mondta Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője. A politikus szerdán közösségi oldalán azt írta: Trócsányi László jelölése egy rossz vicc.

A szocialisták sem támogatják Trócsányi Lászlót. Mesterházy Attila szintén az ATV-n kijelentette, megvan az elvi, politikai és szakmai alapja annak, hogy ezt a bizottságot Trócsányival együtt miért nem szabad megszavazni.

Korábban a DK is elhatárolódott a Fidesz jelöltjeinek megszavazásától. Gréczy Zsolt úgy nyilatkozott:

Ők az orbáni rendszer kiszolgálói, az európai integráció szétverői, az európai együttműködés akadályozói, rajtunk ne múljon az, hogy semmilyen fontos és felelős pozícióba ne kerülhessen fideszes politikus az európai parlamentben

Azzal, hogy Trócsányi Lászlót bővítés - és szomszédságpolitikai biztosnak jelölte Ursula von der Leyen, fontos pozíciót kapott hazánk - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, egész Európa szempontjából kulcsfontosságú, hogy ennek a területnek a felelőse magyar lehet. Rámutatott ugyanakkor, hogy Trócsányi Lászlót a bevándorláspárti erők támadják a bizottságokban.

Az elmúlt években az európai közéletet leginkább a bevándorlás kérdése osztotta meg, miután ez a portfólió szoros összefüggésben van a bevándorlással, ne felejtsük el, hogy a magyar határkerítés mellett a balkáni útvonal lezárása az, ami a migrációs áradatot megállította, ehhez is kulcsfontosságú ez a portfólió, ez a terület, éppen ezért nem csoda, hogy a bevándorlás-párti erők támadják és támadni fogják Trócsányi Lászlót. Magyarországról is azok támadják, akik a bevándorlás pártján álltak mindig is

- fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A biztosok bizottsági meghallgatásai október elején várhatóak. Trócsányi László a külügyi szakbizottság fogja meghallgatni. Bocskor Andrea, kárpátaljai magyar képviselő brüsszeli tudósítónknak azt mondta, ez a bizottság sokkal szakmaibb, mint a legtöbb, így, ha elfogadják a magyar jelöltet, akkor azt szakmai alapon fogják megtenni.

A szakbizottsági meghallgatások után az európai parlamentben október végén vitáznak és személyenként szavaznak majd a képviselők arról, hogy támogatják-e az egyes jelölteket. Korábban a Fidesz az ország érdekében minden alkalommal támogatta a balliberális magyar jelölteket, ha valamilyen uniós posztra jelölték őket. A nagyobbik kormánypárt szerint az ellenzék mostani viselkedése ezt a korábbi gyakorlatot rúgja fel.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!