2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Továbbra is csak követelőznek az ellenzéki pártok

Továbbra is csak követelőznek az ellenzéki pártok koronavírus ügyben. A Gyurcsány-párt cselekvés helyett áthárítja a felelősségét a kormányra. Ezzel szemben a Jobbik szerint most nem a politikai csatározások ideje van. A szocialisták korábbi belügyminisztere viszont közösségi oldalán uszít a kormány ellen.

  • Továbbra is csak követelőznek az ellenzéki pártok

Az ellenzéknek az a dolga, hogy javaslatokat tegyen, a kormánynak pedig az, hogy megoldja a problémákat. Ezt a Gyurcsány-párt alelnöke jelentette ki az ATV-ben.

Azért kell javaslatokat tennünk, mert ez az ellenzék dolga. A kormánynak az a dolga, hogy megoldja a járvánnyal kapcsolatos problémákat, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ellenőrizzük ezt a tevékenységet, meg segítsük ezt a tevékenységet, nyilván mivel tudjuk ezt segíteni: olyan javaslatokkal, amiről azt gondoljuk, hogy Magyarországnak jók lennének. Szóval mikor mi javaslatokat teszünk, most már éppen a negyvenötödiket, akkor semmi mást nem csinálunk, mint végezzük a dolgunkat

- mondta Molnár Csaba. 

A Jobbik szerint a mostani veszélyhelyzetben nem a politikai csatározásokkal kell foglalkozni. 

Drámai időket élünk, amikor a legfontosabb az összefogás és egymás segítése. Nekünk Jobbikosoknak az első számú szabály most az, hogy olyan javaslatokkal segítsük a kormányt, amelyek által a magyar emberek könnyebben vészelhetik át az elfőttük álló igen nehéz heteket. Most nincs helye az arroganciának

- fogalmazott a Jobbik EP-képviselője, Gyöngyösi Márton.

A Mi Hazánk azt javasolja, hogy a hatóságok kötelezzék arra a telekommunikációs cégeket, hogy az idősek számára tegyék ingyenessé a telefonszolgáltatást.

Ők a legveszélyezettebb korosztály ezért különös figyelmet érdemelnek és a bezártság ellen való küzdelemben nagyon fontos, hogy a családtagokkal való kapcsolattartást is így biztosítani tudjuk. Az senki számára ne legyen anyagi kérdés

- jelentette ki Dúró Dóra.

Ezzel szemben közösségi oldalán uszít a kormány ellen Lamperth Mónika- írja a Pesti Srácok. A politikus sokszor alpári stílusban minősíti a kabinet és Kovács Zoltán, a kommunikációs akció-csoport vezetőjének munkáját. Sőt odáig ment, hogy, amikor egy kommentelő arról beszélt, hogy a kormány célja a velük nem szimpatizáló idős emberek elpusztítása úgy fogalmazott: nem tudja kizárni. A szocialisták nem kommentálták korábbi politikusuk megjegyzését.

Felelősséget azokért tudok vállalni, akik aktívan politizálnak, a mi közösségünkhöz, pártcsaládunkhoz tartoznak. Leköszönt vagy már nem aktív politikusok, hogy mit csinálnak a magán Facebook oldalukon azt engedje meg, hogy had ne kommentáljam. Én mindenkit arra kérek Magyarországon, hogy a helyzethez méltóan viselkedjen és összefogásra szólítom fel a teljes magyar társadalmat – jobb és bal felélt egyaránt

- mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke.

Lamperth - Gyurcsány bizalmi embere 15 éves korában lépett be a KISZ-be, ahonnan egyenes út vezetett az MSZMP-be. A Medgyessy- és Gyurcsány-kormányok idején, 2002–2006 között belügyminiszter, majd egy évig önkormányzati és területfejlesztési miniszter volt, végül 2007-től szociális és munkaügyi miniszteri posztot töltött be.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!