2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Törvényességi vizsgálat Pécsett

Törvényességi vizsgálatot indított a Baranya Megyei Kormányhivatal a harmadik pécsi alpolgármesteri kinevezés miatt. A város balliberális polgármestere a rendkívüli jogrendre hivatkozva egy személyben döntött egy új MSZP-s alpolgármester személyéről.

  • Törvényességi vizsgálat Pécsett

A Baranya Megyei Kormányhivatal a sajtóból értesült a harmadik alpolgármester kinevezéséről. Az ügyet törvényességi eljárás keretében vizsgálják.

A kinevezés jogszerűségéről megoszlanak a vélemények. A jogászok egy része szerint legalább is aggályos, hogy a városnak már van kinevezett alpolgármestere, így az az érv, mely szerint Péterffy betegsége esetén nincs helyettese, nem állja meg a helyét. Szintén törvénytelen lehet az a mód, ahogy döntését közölte a frakcióvezetőkkel. A napirend ugyanis évértékelő volt nem kinevezés.

A hivatal első lépésben írásos tájékoztatót kér a döntésről, majd felszólíthatja a polgármestert a határozat visszavonására. Ha nem teszi meg bírósághoz fordulnak. Amennyiben közben megszűnik a vészhelyzet és a közgyűlés szavaz a kinevezésről, az eljárás automatikusan megszűnik

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!