2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Tordai Bence már nem tud hova menekülni: le kell bontania a törvénytelenül épült luxusházát

Tegnapi tájékoztatásában a Budapesti Kormányhivatal megállapította, hogy Tordai Bence jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel építtette meg a 150 millió forintot érő villáját, és emiatt építésrendészeti eljárást indított. Ennek a szabályok értelmében nem lehet más vége, mint hogy a szélsőbaloldali pártelnöknek le kell bontania az amúgy meglehetősen ízléstelen luxusvillát - bár Tordai valószínűleg megpróbál majd újra trükközni - írja az Origo.

  • Tordai Bence már nem tud hova menekülni: le kell bontania a törvénytelenül épült luxusházát

Tordai még 2016-ban vett magának egy telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Azon egy régi parasztház állt, amire a szigorú előírások miatt nem tudott új épületet építeni, ugyanis normális körülmények között nem kapta volna meg rá az engedélyt.

Abban bízva, hogy nem derül ki, titokban, a jogszabályi tiltások ellenére lebontatta a parasztházat, és annak helyén felhúzott egy modern, minden igényt kielégítő luxusvillát.

Sajtóhírek szerint a semmiből kinövő palota 150 millió forintjába került Tordainak, aki az elmúlt időszakban több alkalommal is megpróbálta megtéveszteni, félrevezetni a hatóságokat - írja az Origo.

A botrányt kirobbantó Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, amiből a lap szerint egyértelműen kiderült: a régi házat szabálytalanul elbontották és egy új háznak ástak vadonatúj alapot. Márpedig ez jogellenes.

A Párbeszéd társelnöke kezdetben azzal védekezett, hogy felújította az eredeti ingatlant, amihez egyébként minden lehetősége megvolt, hiszen ez nem ütközik törvénybe. Azonban ahogy az ügy egyre nagyobb nyilvánosságot kapott, elkezdett össze-vissza beszélni. Az Origo hiába kereste meg a Metropol cikkével kapcsolatban, nem válaszolt a kérdésekre. 

Egyre jobban belegabalyodott

A botrány súlyosságát jól jelzi, hogy Őrsi Gergely, a budai kerület MSZP-s polgármestere szokatlan módon szinte azonnal elhatárolódott politikai szövetségesétől. 

"... Úgy véljük, hogy az építési szabályok mindenkire vonatkoznak, azok megkerülését szankcionálni szükséges, és aki a szabályokat nem tartja be, joggal számíthat büntetésre" 

- írta a Metropolnak küldött válaszában a baloldali városvezető, aki később az Origonak is hasonlóan vélekedett.

Ezzel pedig még egyértelműbbé vált: valami nagyon nem stimmel a baloldal egyik leghangosabb képviselőjének ügye körül, olyannyira, hogy sokáig nem volt hajlandó megszólalni a botrány kapcsán.

Szintén ezt jelezte, hogy a rendőrség hivatali visszaélés miatt indított nyomozást. Az ellenzéki politikus építkezésével kapcsolatban - egy magánszemély által - tett feljelentést első körben a Központi Nyomozó Főügyészség alá tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálta, ami később átkerült az ügy a BRFK-hoz. Ez összességében azt is jelenti, hogy 

Tordainak nem csak polgári jogi, hanem büntetőjogi felelősségét is megállapíthatják az illegális építkezés kapcsán.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!