2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Tömegek látogattak el a Szent István-napi ünnepség programjaira

Hatalmas tömeg vett részt az államalapítás köré rendezett Szent István-napi fesztivál első napján. A péntek reggeli légi parádét követően kígyózó sorokban várakoztak az emberek azért, hogy megkóstolhassák Magyarország tortáit. A rendezvény keretében több mint húsz helyszínen várták az érdeklődőket.

  • Tömegek látogattak el a Szent István-napi ünnepség programjaira

 

TÖBB MINT 700 EZREN VOLTAK AZ ÜNNEPI TŰZIJÁTÉKON

Több mint 700 ezer ember nézte minden idők legnagyobb Szent István napi ünnepségsorozatának fénypontját, a tűzijátékot  - közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője. Kovács Zoltán kiemelte: Biztonságosan és sikeresen lezajlott Európa legnagyobb tűzijátéka Budapesten. A 33 perces fényjátékot a Duna közepéről 80 bárkáról, pontonokról, illetve az Erzsébet-hídról és a Szabadság hídról lőtték fel, összesen 9528 vetőcsőből. A tölteteket a Margit hídtól a Petőfi hídig telepítették. A 40 ezer pirotechnikai effekt működéséhez 200 kilométernyi vezetéket fektettek le.

Folytatja munkáját az ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs

A hétvégén is folytatja munkáját az államalapítási ünnep biztonságos és zavartalan lebonyolításáért felelős operatív törzs - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton a Facebookon. Kovács Zoltán bejegyzésében hangsúlyozta, szombaton 16 helyszínen folytatódnak az augusztus 20-ai ünnepségsorozat programjai, amelyekre további sok tízezer látogatót várnak.

A kormány idén minden idők legnagyobb szabású, több napon át tartó Szent István-napi fesztiválját szervezte meg, amelynek rendezvényei vasárnapig tartanak.

Augusztus 20. hivatalos állami ünnep az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!