2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Több pénzt vihetnek haza a rendőrök

Havi tízezer forintos bérkiegészítést kapnak a tiszthelyettesek, márciustól visszamenőlegesen fizetik ki a bérpótlékot – összesen 29 ezer rendőrnek – jelentette be Orbán Viktor a belügyminiszter évértékelőjén. A rendőrségnél a pedagógusokhoz hasonló életpályamodellt és kedvezményes lakásprogramot terveznek bevezetni.

„Jelentem, hogy az országban rend van, a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd!” A belügyminiszter évértékelője szerint jelenleg minden településen van rendőr, ami azt jelenti, hogy 3573-nal több egyenruhás van ma Magyarországon, mint 2010-ben. Pintér Sándor kiemelte, a többi között ennek köszönhető, hogy az elmúlt 4 évben 70 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

Tavaly 23 ezerrel kevesebb bűncselekményt követtek el közterületen. De ritkábban kellett intézkednie az egyenruhásoknak az utakon is. És csökkent az emberölések valamint a rablások száma is. „A rablások száma is jelentősen csökkent 3300-2300 körülire. Nem csak az a lényeg, hogy csökkent a rablások száma, hanem az, hogy az eredményes felderítések száma 40 százalékról 60-ra emelkedett, ez elismerésre méltó” – mondta Pintér Sándor.

A miniszterelnök elégedett a belügyminisztérium munkájával. „2010-óta az önök segítségével helyreállt jogállamiság Magyarországon.”

Orbán Viktor emlékeztetett: a balliberális kormányok idején elszabadult a bűnözés, és nem lehetett közbiztonságról beszélni. A kormányfő szerint az akkori állapotokat leginkább a Laborc-Portik találkozókról készült jegyzőkönyvek jellemzik. „Az ország legbelső védelmi vonalát jelentő Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője, egykori vezetője egy bűnszervezet főnökével tárgyalhat, és a tárgyalásokon olyan témák is szóba kerülhettek, mint például az akkor kormányon levő politikai erők hatalmának bűnös eszközökkel való meghosszabbítása. Úgy vélem, hogy ez a történet minden másnál beszédesebben vall az akkori viszonyokról és magyarázattal is szolgál arra – hiszen fejétől bűzlik a hal – hogy miért szabadulhatott el a bűnözés 2002 és 2010 között Magyarországon” – fogalmazott Orbán Viktor.


A miniszterelnök szerint a rendőrség mára visszanyerte az emberek bizalmát, de az eredmények megtartása érdekében emelni kell az egyenruhások bérét. „A kormány többkörös vita után megszavazta azt a javaslatot, ami a tiszthelyettesekre vonatkozik, ez, ha jól számolom, 29 ezer fő lehet. Számukra egyhavi tízezer forintos bérkiegészítést január 1-jéig visszamenőleg meg fogunk indítani, amit majd valamilyen pótlék formájában fognak megkapni, a belügyminiszter úr a jogi megoldásokról tájékoztatni fogja önöket” – közölte a miniszterelnök.

A kormány azt tervezi, hogy a rendőrségnél is a pedagógusokhoz hasonló életpályamodellt, valamint kedvezményes lakásprogramot fognak bevezetni.

Az MSZP szerint kampányízű

Megalázónak és kampányízűnek nevezte az MSZP a tiszthelyettesek illetménykiegészítését. A párt közleményében azt írta, a tavasszal felálló Mesterházy-kormány bérnövekedést garantáló adórendszert vezet be, és újra visszaállítja a szolgálati nyugdíj rendszerét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!