2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Több momentumos politikusnak is DK-s múltja van

Több politikusnak is DK-s múltja van. A Hír TV birtokába jutott felvételen például a Demokratikus Koalíció egy évekkel ezelőtti zártkörű rendezvényén Gyurcsány Ferenc mellett táncol a Momentum megválasztott EP képviselője. De a DK egykori ifjúsági szervezetének vezetője is átigazolt a Momentumhoz. Gyurcsányék egyébként az EP választás után bejelentették, hogy ugyanahhoz a liberális frakcióhoz csatlakoznak mint a Momentum.

Gyurcsány Ferenc és felesége táncol a HírTV birtokába került 2014-es felvételen. Gyurcsányék az 5 évvel ezelőtti EP választás eredményét ünneplik önfeledten a videón. A DK zárkörű rendezvényen egyébként együtt táncolt a Gyurcsány házaspárral egy fekete ruhás lány is, aki nem más, mint Cseh Katalin.

Egy másik felvételen is Cseh táncol. Itt már a Momentum színeiben örül annak, hogy kijutott Brüsszelbe. Cseh és Gyurcsány felesége a választás megelőzően többször is együtt kampányoltak. Egy közös interjúban a fiatal politikus azt mondta, hogy ő bizony az összefogást szorgalmazza.

Nagyon fontos az, hogy egy hasonló platformot létre tudjunk hozni a magyar ellenzéki képviselőkből. Természetesen én nem azt szeretném, hogy mindenben szavazzunk közösen mert 1000 dolgot gondolunk a világról. – mondta a megválasztott EP képviselő, Cseh Katalin.

A közös platform gondolata az EP-választások után is megmaradt. A Momentum ugyanis a Magyarországot többször kritizáló Guy Verhofstad vezette liberális ALDE tagja, annak a pártcsaládnak, amellyel Gyurcsány Ferenc személyesen is egyeztetett.

Egyébként nem Cseh Katalin az egyetlen Momentumos, aki közvetlen kapcsolatban állt a DK-val. Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK ifjúsági tagozatának – az Ifjú Demokratáknak a vezetőjeként többször felszólalt ellenzéki tüntetéseken, sőt 2012-ben letolt nadrággal demonstrált a budapesti metróban – DK-s színekben. 2017-ben viszont ő is csatlakozott a Momentum Mozgalomhoz.

Ami után én kiléptem a DK-ból azután én figyeltem a pártoknak a mozgását, mondhatni a röppályáját és nem sok újat láttam. Tehát a többi párt csinált, amit csinált eddig is és a legtöbbeknél az eddig is ugyanazt csinálást ez szakadékba vezet. A Momentumnál pedig egy tehetséges csapatot láttam, akikben megvan a tehetség. – mondta Szarvas Koppány Bendegúz.

A már Momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt egyébként idén gyanúsítottként hallgatták ki, ugyanis tavaly decemberben - az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken többször is füstgránáttal dobálta meg a rendőröket, sőt a gyanú szerint könnygázzal is lefújta a Parlamentet védő egyenruhásokat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!