2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Több momentumos politikusnak is DK-s múltja van

Több politikusnak is DK-s múltja van. A Hír TV birtokába jutott felvételen például a Demokratikus Koalíció egy évekkel ezelőtti zártkörű rendezvényén Gyurcsány Ferenc mellett táncol a Momentum megválasztott EP képviselője. De a DK egykori ifjúsági szervezetének vezetője is átigazolt a Momentumhoz. Gyurcsányék egyébként az EP választás után bejelentették, hogy ugyanahhoz a liberális frakcióhoz csatlakoznak mint a Momentum.

  • Több momentumos politikusnak is DK-s múltja van

Gyurcsány Ferenc és felesége táncol a HírTV birtokába került 2014-es felvételen. Gyurcsányék az 5 évvel ezelőtti EP választás eredményét ünneplik önfeledten a videón. A DK zárkörű rendezvényen egyébként együtt táncolt a Gyurcsány házaspárral egy fekete ruhás lány is, aki nem más, mint Cseh Katalin.

Egy másik felvételen is Cseh táncol. Itt már a Momentum színeiben örül annak, hogy kijutott Brüsszelbe. Cseh és Gyurcsány felesége a választás megelőzően többször is együtt kampányoltak. Egy közös interjúban a fiatal politikus azt mondta, hogy ő bizony az összefogást szorgalmazza.

Nagyon fontos az, hogy egy hasonló platformot létre tudjunk hozni a magyar ellenzéki képviselőkből. Természetesen én nem azt szeretném, hogy mindenben szavazzunk közösen mert 1000 dolgot gondolunk a világról. – mondta a megválasztott EP képviselő, Cseh Katalin.

A közös platform gondolata az EP-választások után is megmaradt. A Momentum ugyanis a Magyarországot többször kritizáló Guy Verhofstad vezette liberális ALDE tagja, annak a pártcsaládnak, amellyel Gyurcsány Ferenc személyesen is egyeztetett.

Egyébként nem Cseh Katalin az egyetlen Momentumos, aki közvetlen kapcsolatban állt a DK-val. Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK ifjúsági tagozatának – az Ifjú Demokratáknak a vezetőjeként többször felszólalt ellenzéki tüntetéseken, sőt 2012-ben letolt nadrággal demonstrált a budapesti metróban – DK-s színekben. 2017-ben viszont ő is csatlakozott a Momentum Mozgalomhoz.

Ami után én kiléptem a DK-ból azután én figyeltem a pártoknak a mozgását, mondhatni a röppályáját és nem sok újat láttam. Tehát a többi párt csinált, amit csinált eddig is és a legtöbbeknél az eddig is ugyanazt csinálást ez szakadékba vezet. A Momentumnál pedig egy tehetséges csapatot láttam, akikben megvan a tehetség. – mondta Szarvas Koppány Bendegúz.

A már Momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt egyébként idén gyanúsítottként hallgatták ki, ugyanis tavaly decemberben - az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken többször is füstgránáttal dobálta meg a rendőröket, sőt a gyanú szerint könnygázzal is lefújta a Parlamentet védő egyenruhásokat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!