2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Több momentumos politikusnak is DK-s múltja van

Több politikusnak is DK-s múltja van. A Hír TV birtokába jutott felvételen például a Demokratikus Koalíció egy évekkel ezelőtti zártkörű rendezvényén Gyurcsány Ferenc mellett táncol a Momentum megválasztott EP képviselője. De a DK egykori ifjúsági szervezetének vezetője is átigazolt a Momentumhoz. Gyurcsányék egyébként az EP választás után bejelentették, hogy ugyanahhoz a liberális frakcióhoz csatlakoznak mint a Momentum.

Gyurcsány Ferenc és felesége táncol a HírTV birtokába került 2014-es felvételen. Gyurcsányék az 5 évvel ezelőtti EP választás eredményét ünneplik önfeledten a videón. A DK zárkörű rendezvényen egyébként együtt táncolt a Gyurcsány házaspárral egy fekete ruhás lány is, aki nem más, mint Cseh Katalin.

Egy másik felvételen is Cseh táncol. Itt már a Momentum színeiben örül annak, hogy kijutott Brüsszelbe. Cseh és Gyurcsány felesége a választás megelőzően többször is együtt kampányoltak. Egy közös interjúban a fiatal politikus azt mondta, hogy ő bizony az összefogást szorgalmazza.

Nagyon fontos az, hogy egy hasonló platformot létre tudjunk hozni a magyar ellenzéki képviselőkből. Természetesen én nem azt szeretném, hogy mindenben szavazzunk közösen mert 1000 dolgot gondolunk a világról. – mondta a megválasztott EP képviselő, Cseh Katalin.

A közös platform gondolata az EP-választások után is megmaradt. A Momentum ugyanis a Magyarországot többször kritizáló Guy Verhofstad vezette liberális ALDE tagja, annak a pártcsaládnak, amellyel Gyurcsány Ferenc személyesen is egyeztetett.

Egyébként nem Cseh Katalin az egyetlen Momentumos, aki közvetlen kapcsolatban állt a DK-val. Szarvas Koppány Bendegúz korábban a DK ifjúsági tagozatának – az Ifjú Demokratáknak a vezetőjeként többször felszólalt ellenzéki tüntetéseken, sőt 2012-ben letolt nadrággal demonstrált a budapesti metróban – DK-s színekben. 2017-ben viszont ő is csatlakozott a Momentum Mozgalomhoz.

Ami után én kiléptem a DK-ból azután én figyeltem a pártoknak a mozgását, mondhatni a röppályáját és nem sok újat láttam. Tehát a többi párt csinált, amit csinált eddig is és a legtöbbeknél az eddig is ugyanazt csinálást ez szakadékba vezet. A Momentumnál pedig egy tehetséges csapatot láttam, akikben megvan a tehetség. – mondta Szarvas Koppány Bendegúz.

A már Momentumos Szarvas Koppány Bendegúzt egyébként idén gyanúsítottként hallgatták ki, ugyanis tavaly decemberben - az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken többször is füstgránáttal dobálta meg a rendőröket, sőt a gyanú szerint könnygázzal is lefújta a Parlamentet védő egyenruhásokat.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Novák Katalin: Ne kelljen választani munka és család között!

Olyan támogatásokkal segítik az embereket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár már fiatalon is több gyermeket tudjanak vállalni. 2021. szeptember 24.

Katymárnál tartóztattak fel határsértőket

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Rajtaütés

A budaörsi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint Zsámbékon kábítószer értékesítésével foglalatoskodott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!