2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Honvéd retró 2. 11:00

Belföld

Több, mint harminc gyanúsított

Több, mint harminc gyanúsítottal zárult a két évvel ezelőtt lekapcsolt drogbanda elleni nyomozás.

  • Több, mint harminc gyanúsított

 A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni munkatársai voltak azok, akik összehangolt akció keretében, egyszerre tíz helyszínen tartottak razziát. A budapesti, törökbálinti, debreceni és szegedi lakcímeken végrehajtott kutatások mérlege akkor közel másfél kiló kábítószer volt; köztük marihuána, amfetamin és extasy tabletta. A drogon túl a nyomozók lefoglaltak porciózáshoz, méréshez, hígításhoz és tároláshoz használt eszközöket, valamint fegyvereket is.

Az idő előre haladtával – a kábítószerterjesztő bűnbanda kapcsolatainak feltérképezésével – egyre bővült a gyanúsítottak száma, ugyanúgy, ahogy a dílerek ellen beszerzett bizonyítékok köre. A büntetőeljárás során a nyomozók számára körvonalazódott, hogy a 9 terjesztő között több rokoni kapcsolat is van. A csapat élén állt az a debreceni S. Zoltán, akinek felesége és édesanyja is tevőlegesen részt vett a drogbizniszben. Míg a férfi neje leginkább a kábítószer csomagolásában segédkezett párjának, addig a mama a drog árusításából vette ki a részét.

A család droghoz való mindennapi viszonyát bizonyította, hogy a fiatal pár esküvője előtti legény- illetve lánybúcsún a vendégek számára felkínált menü részét képezte az amfetamin is, aminek értékét természetesen beleszámították a buli részvételi díjába.

A büntetőeljárás során a rendőrök 9 főt jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, míg 23 főt kábítószer birtoklásával. A 9 terjesztő közül öten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg négyen szabadlábon vannak. A fogyasztókkal szembeni eljárást a nyomozók elkülönítették ezen ügytől, ők mindannyian szabadlábon védekeznek.

Ugyancsak külön eljárás keretében indított vagyonvisszaszerzési nyomozást a KR NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatala, akik megállapították, hogy a 9 gyanúsított legális jövedelme az elmúlt években nem állt arányban életkörülményeikkel és az általuk felhalmozott vagyonnal. Tőlük összesen több mint 5 és fél millió forintot, közel kétezer eurót, valamint különböző külföldi valutát foglaltak le. S ugyancsak a lefoglalás tárgya volt egy tízmillió forint értékű gépkocsi is.

A bűnbanda elleni kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos nyomozás iratait a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály V. Bűnüldözési Osztálya vádemelési javaslattal küldte meg a napokban a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek.

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy "beteg" nem szállhat repülőgépre - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.
Itt az EB magyar slágere? + videó

Itt az EB magyar slágere? + videó

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!