2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Belföld

Tízmilliókkal segítette Soros a gyöngyöspatai per kezdeményezőjét

Több tízmillió forinttal támogatta a gyöngyöspatai per kezdeményezőjét a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Intézete az elmúlt húsz évben. Erről ír az Origó.hu. A lap szerint azt "Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány" – sokszor mondvacsinált okokkal – az elmúlt években 11 pert indított a vélt szegregáció miatt különböző intézmények ellen. Mint ismert, a Kúria annak ellenére ítélt meg 100 millió forintot az érintett gyöngyöspatai roma családoknak, hogy a diákok vallomásaiban meglehetősen sok ellentmondás volt. A portál jelezte: a szervezet körül megforduló személyek egytől-egyig a balliberális oldalhoz köthetőek.

  • Tízmilliókkal segítette Soros a gyöngyöspatai per kezdeményezőjét

Magyar Nemzet: Több gyöngyöspatai is elfogadná az oktatást

Több gyöngyöspatai is elfogadná az oktatást - értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint az egyik érintett, akinek kártérítést ítélt meg a bíróság a gyöngyöspatai szegregációs ügyben, jelezte: kész egyeztetni arról, hogy oktatási lehetőséggel váltsák ki a sérelemdíjat. A lap rámutat, hogy csaknem tucatnyian, pedig bár a pénzt választanák de azt kifejezetten tanulásra akarják fordítani, így velük sem kizárt a megállapodás. A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy a Soros-hálózat által támogatott Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány közben igyekszik lebeszélni a megegyezésről a gyöngyöspatai cigányokat.

 

Horváth László: Heten csatlakoztak a szolidaritási petícióhoz Gyöngyöspatáról

Magyar Nemzet, Origo.hu, Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!