2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Történelem a Maros sodrásában 03:00

Belföld

Tízmilliárd eurós kohéziós forrás érkezhet Magyarországra

Hazánk május elején hagyta jóvá az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzését célzó reformot, aminek köszönhetően sajtóhírek szerint hamarosan megindulhatnak a hazánknak szánt uniós pénzek – írja a Mandiner.

  • Tízmilliárd eurós kohéziós forrás érkezhet Magyarországra

Brüsszel eddig 21,7 milliárd eurónyi kohéziós alap kifizetését blokkolta, ám ebből 10,4 milliárd nemsokára megérkezhet Magyarországra.

Uniós tisztviselőkre hivatkozva a Euronews azt írja, hogy Brüsszel elegendőnek tartja a hazai lépéseket, 

aminek köszönhetően felszabadítják az összeget a kohéziós alapból. 

A neve elhallgatását kérő uniós politikus a lapnak azt mondta, egyelőre még nem tudni a végösszeget, ám további 500 millió euró kifizetése sincs kizárva. Szavai szerint fontos reformokat láttak, melyek hozzájárulnak a magyarországi igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítéséhez. 

A Bizottság várhatóan valamikor december 15-e előtt, majdnem egy évvel a kifizetések leállításáról szóló eredeti határozat után hoz döntést. 

Az említett 10 milliárd euróval kapcsolatban nincs szükség a tagállamok hozzájárulására.

Forrás: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!