2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Belföld

Tíz kérdést intéztek Vidnyánszkyhoz a liberálisok

Nem jegyért mentek a liberálisok a Nemzeti Színház leendő igazgatójához. Vidnyánszky Attila a társulat új tagjaival árulta a belépőket az új évad első bemutatójára, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjára. A Vörösmarty téren hosszú sorokban álltak az érdeklődök. Fodor Gábor párttársai nem a színházról, hanem a homoszexualitásról vallott nézeteiről kérdezték volna a direktort.

Vidnyánszky Attilát keresték Fodor Gábor liberális pártjának képviselői a Vörösmarty téren. A Nemzeti Színház leendő igazgatója az új évad első bemutatójára árulta a jegyeket Budapest belvárosában. Tíz kérdést intéztek hozzá a homoszexualitással kapcsolatos nyilatkozata után.

– Mely területen sokallja ön a színházban a homoszexualitást? Ha az elsőről van szó, akkor a jövőben ön a jövőbeli darabok szexuális mondandója szerint fogja eldönteni, hogy bemutatható-e? Ezekre a kérdésekre választ kellene kapni – mondta Popper Gábor, a Magyar Liberális Párt alapító tagja.

Vidnyánszky Attila a napokban azt mondta az RTL Klubnak, hogy szerinte az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban a homoszexualitás nagyobb súllyal volt jelen, mint a magyar társadalomban. Az új igazgatót Kerényi Imre korábbi kijelentése miatt kérdezték a témáról. Ő is jelen volt azon az áprilisi rendezvényen, amelyen Kerényi a Vidnyánszky-féle Nemzeti Színházzal kapcsolatos elképzeléseit osztotta meg a hallgatósággal.

„…Meg fogja csinálni azt a színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, csak nem a b.zikról fog szólni, hanem a szerelemről meg a barátságról…” – fogalmazott korábban Kerényi Imre színházi rendező.

A televíziós felvételen látszik, hogy Vidnyánszky Attila csóválja ugyan a fejét, de nem szólt semmit. Ezt csak azután tette meg, hogy a felvétel országos nyilvánosságot kapott. Csütörtöki közleményében azt írta: hibázott azzal, hogy nem igazította helyre Kerényi Imre szavait.

Kerényi Imre annyi közölt, hogy az áprilisi rendezvényen nem miniszterelnöki megbízottként, hanem magánemberként vett részt, és mondott véleményét a Nemzeti Színházról is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!