2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Terrorizmussal gyanúsítják a Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét

Terrorizmussal gyanúsítják a devizahiteles Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét. Póka Lászlót azután vette őrizetbe a rendőrség, hogy egy bank kirakatának bezúzásával fenyegetőzött. Ügyvédje szerint a férfi papírkalapáccsal támadt volna.

„17-én reggel 7-kor az Oktogonon kiválasztjuk valamelyik bankot és én magam fogom bezúzni a kirakatát” – mondta Póka László a múlt héten, akinél emiatt a nyilatkozata miatt tartottak hétfőn házkutatást a rendőrök, majd őrizetbe vették. A Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét a Nemzeti Nyomozóiroda aradi utcai épületébe szállították. Több civil aktivista is elkísérte. Terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével gyanúsítják.

„Védencem elmondta nekem, hogy nem volt szándékában a rongálás, ez csupán jelképes lett volna, hiszen eddig is vigyáztak arra, hogy békések legyenek a megmozdulások, s most is az volt a céljuk, hogy papírból készítsenek kalapácsot vagy csákányt, és azzal jelképesen törjék be a bank kirakatát” – mondta Póka László jogi képviselője.

Vezetőjük őrizetbevétele után az Oktogonnál gyülekező devizahitelesek elhalasztották tiltakozásukat. „Fel vagyunk háborodva, amikor terrorizmussal vádolják egy otthonvédő szervezet vezetőjét, és ugyanakkor amikor a szemkilövető rendőröknek a pere éppen ma zajlik, a gumilövedék nem volt terrorizmus, de egy papírkalapáccsal megijesztett ablaküveg már terrorizmusnak számít” – mondta a Koppány Csoport alelnöke.

Ám volt, aki mégis demonstrált: Soltvadkerten egy helyi férfit állítottak elő, amiért egy papírkalapáccsal és transzparensekkel tiltakozott az egyik bankfióknál.

A Koppány Csoport pedig újabb tiltakozást hirdetett. Hétfőn élőlánccal akadályoznák a forgalmat a Nagykörúton, a Blaha Lujza téren, az Oktogonnál és a Nyugatinál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!