2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Terrorizmussal gyanúsítják a Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét

Terrorizmussal gyanúsítják a devizahiteles Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét. Póka Lászlót azután vette őrizetbe a rendőrség, hogy egy bank kirakatának bezúzásával fenyegetőzött. Ügyvédje szerint a férfi papírkalapáccsal támadt volna.

„17-én reggel 7-kor az Oktogonon kiválasztjuk valamelyik bankot és én magam fogom bezúzni a kirakatát” – mondta Póka László a múlt héten, akinél emiatt a nyilatkozata miatt tartottak hétfőn házkutatást a rendőrök, majd őrizetbe vették. A Nem adom a házamat! mozgalom vezetőjét a Nemzeti Nyomozóiroda aradi utcai épületébe szállították. Több civil aktivista is elkísérte. Terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével gyanúsítják.

„Védencem elmondta nekem, hogy nem volt szándékában a rongálás, ez csupán jelképes lett volna, hiszen eddig is vigyáztak arra, hogy békések legyenek a megmozdulások, s most is az volt a céljuk, hogy papírból készítsenek kalapácsot vagy csákányt, és azzal jelképesen törjék be a bank kirakatát” – mondta Póka László jogi képviselője.

Vezetőjük őrizetbevétele után az Oktogonnál gyülekező devizahitelesek elhalasztották tiltakozásukat. „Fel vagyunk háborodva, amikor terrorizmussal vádolják egy otthonvédő szervezet vezetőjét, és ugyanakkor amikor a szemkilövető rendőröknek a pere éppen ma zajlik, a gumilövedék nem volt terrorizmus, de egy papírkalapáccsal megijesztett ablaküveg már terrorizmusnak számít” – mondta a Koppány Csoport alelnöke.

Ám volt, aki mégis demonstrált: Soltvadkerten egy helyi férfit állítottak elő, amiért egy papírkalapáccsal és transzparensekkel tiltakozott az egyik bankfióknál.

A Koppány Csoport pedig újabb tiltakozást hirdetett. Hétfőn élőlánccal akadályoznák a forgalmat a Nagykörúton, a Blaha Lujza téren, az Oktogonnál és a Nyugatinál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!