2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Telefontartozás miatt ugrott a családi ház + Videó

KK

2012. május 12., szombat 19:56, frissítve: vasárnap 11:31

Kifizette a tartozást, mégis elárverezték egy csepeli család házát. A nő 350 ezer forintos telefontartozás miatt veszíti el a 20 millió forintot érő ingatlant. A család a bírósághoz fordult, amely a behajtóknak adott igazat.

Mónika a barátjának akart segíteni. Hitelre vásárolt egy telefont, amit odaadott az ismerősének. Abban állapodtak meg, hogy a barátnője fizeti a törlesztőrészleteket. Bár a telefonszámlák az asszony nevére érkeztek, bontatlanul továbbította azokat ismerősének. Nem sejtette, hogy a barátja nem fizet. Rövid idő alatt 350 ezer forint tartozás gyűlt össze a kamatokkal együtt. A felhalmozódott adósságról Mónika akkor értesült, amikor végrehajtók jelentek meg a házánál.


Az asszony azonnal kifizette a tartozást és bírósághoz fordult, mert állítása szerint a végrehajtó cég nem tájékoztatta őt a ház elárverezéséről. Azt mondta: bár azóta elköltözött, az új lakcíme is megvolt a behajtóknál. A bíróság végül a végrehajtónak adott igazat. Az asszony hiába fizette ki a tartozást, a bíróság szerint az árverés jogszerű volt, így a család már nem tehet semmit.

A bíróság azért fogadta el, hogy egyből a házat árverezték el, mert nem volt más lefoglalható vagyon. A családnak néhány napon belül költöznie kell.

Forrás: Hír TV