2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Belföld

Tarlós visszaszúrt Lázár Jánosnak

Folytatódott az üzengetés a kancelláriaminiszter és a főpolgármester között. Tarlós István a budapesti őszi fesztivál – hivatalos nevén Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – beharangozó sajtótájékoztatóján szólt vissza Lázár Jánosnak, bár a kancelláriaminiszter nevét nem ejtette ki. A Miniszterelnökség politikai államtitkára szerint Lázár János mérhetetlenül tiszteli Tarlós István tevékenységét.

2012 decemberében Tarlós István Lázár Jánossal közösen adta át a Fővárosi Állat- és Növénykert felújított főbejáratát. A közel 150 éves intézmény fejlesztése a főpolgármester egyik szívügye, ahogy a 3-as metró és a Lánchíd felújítása is. A Hír TV-nek adott interjúban jelezte, hogy nem mond le azokról a beruházásokról, amelyeket sajtóhírek szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter leállíttatna.

„János a keresztneve, nem pedig Mindenható. Nyilván meg fognak születni bizonyos végleges döntések az uniós források, a fejlesztési pénzek vidék és főváros közti megosztásáról” – fogalmazott akkor Tarlós.

Lázár János nem maradt adós a válasszal. Közleményében azt írta: Tarlós István miatt az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is támogatja. A kancelláriaminiszter fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy a kormány minden budapesti fejlesztést támogat, amelyet Brüsszel jóváhagy. A főpolgármester szerint azonban először a kabinet dönt, az Európai Unió csak a második. „Nem szabadna ilyeneket mondania annak, aki ilyen kérdésekkel ilyen szinten foglalkozik, mint a miniszter úr. Teljesen nyilvánvaló, aki egy kicsit is az uniós ügyek közelében van, az tudja, hogy az unió csak azzal foglalkozik, amit a kormány támogat” – nyilatkozta Tarlós István. Lázár János azt is ajánlotta Tarlós Istvánnak, hogy többet küzdjön Brüsszelben Budapestért.

A főpolgármester a Budapesti Őszi Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján visszaszúrt Lázár Jánosnak, bár a miniszter nevét nem ejtette ki. „Egy családon belül sem belül egyforma a testvérek barátsága. Vannak olyan testvérek, akik időnként U szöggel ülőgumón csúzlizzák egymást, és van, akikkel sose vesznek össze” – fogalmazott Tarlós István.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, L. Simon László, akit Lázár János nemrégiben harcostársaként emlegetett, azt mondja, hogy a miniszter a tisztelet hangján szól Tarlós Istvánról. „Ezt máshogyan nem tudom értékelni, mint úgy, hogy Lázár János mérhetetlenül respektálja Tarlós István főpolgármester úr tevékenységét, ezért – minthogy őt személy szerint is elismeri – az általa és az önkormányzata által fenntartott intézmények fejlesztését nagyon fontosnak tartja” – mondta L. Simon László.

A 3-as metró felújítására Budapest olyan uniós forrásból kér támogatást, amelynek odaítélése a kormány hatásköre, és nem függ a régió fejlettségétől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!