2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Tarlós pikáns poénnal vágott vissza Bokrosnak

Elkészítette valamennyi tervdokumentumát a Fővárosi Önkormányzat a 2014 és 2020 közötti uniós időszakra. Tarlós István főpolgármester szerint a középtávú városfejlesztési koncepcióval megcélozhatók a közösségi források. A nemzeti fejlesztési miniszter a realitásokra építő tervezetnek minősítette a Tematikus Fejlesztési Programot, Seszták Miklós a legnagyobb kihívásnak a közlekedés megszervezését nevezte.

A főváros vezetése részben uniós, részben önkormányzati forrásból takaríttatná ki és építtetné be a jelenleg kihasználatlan Óbudai Gázgyár területét. De ugyanígy hoznának helyre és hasznosítanának további negyven elhagyatott ipartelepet: köztük a Józsefvárosi pályaudvart és Rákosrendező vasútállomását is. A több tíz milliárdos beruházások a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési időszak programjában szerepelnek. Többségükre már rá is bólintott a kormány. De vannak olyan rövidtávú célok: ilyen például a Margitsziget fejlesztése vagy a 3-as metró felújítása, amelynek uniós finanszírozási keretéről még nem egyezett meg a főváros és a kabinet.

A főpolgármester hangsúlyozta: a 34 milliárd eurónyi támogatás elosztásával kapcsolatban szó sincs Lázár–Tarlós-vitáról vagy -háborúról. „Még sokszor és a legcifrább formában fogják emlegetni az úgynevezett Tarlós–Lázár-ellentétet, mert ez olyan jól hangzik, és addig sem kell a teljes zűrzavarról beszélni a túloldalon, ugye. Még egyszer elmondom, és a miniszter úr is ezt hangoztatta: ez részünkről nem személyes ügy” – fejtette ki Tarlós István.


Tarlós reagált az új ellenzéki főpolgármester-jelölt, Bokros Lajos néhány nappal ezelőtti nyilatkozatára is, miszerint a kormányon kívül más pénzügyi csatorna is létezik az önkormányzatok és az unió között.

„Én is mondhatom, hogy én pontosan tudom, hogy Naomi Campbellt hogy kell egy éjszaka alatt megszelídíteni, de nem mondom el, mert valaki megakadályozná. Ez a vicces változat. Ha egy ember tudja, hogy ilyen régen fel kell újítani azt a 3-as metrót, ott ül öt évig az Európai Unióban, és tud egy ilyen csatornát, de se az előző városvezetésnek, se nekünk nem mondja el, az vagy viccel, amit értékelek, vagy ellensége ennek a városnak” – fogalmazott Tarlós István.

A főpolgármester azonban nem követné az államot megkerülő bokrosi taktikát. A fejlesztési miniszter arról biztosította Budapest első emberét, hogy a Brüsszelből érkező források elosztásánál figyelembe veszik a fővárosi fejlesztések szükségességét.

„Eddig akármikor ebben a kérdésben leültünk tárgyalni, mindig konstruktív, előremutató tárgyalásokat tudtunk folytatni. Úgy érezzük, az M3-as rekonstrukciójának előkészítése jól halad, és a kormány a jövőben kész állami garanciával segíteni ezt” – mondta el Seszták Miklós.

A miniszter azt is bejelentette: a BKV adósságállományáról már egyeztet a főváros és a kormány, amelynek rövidesen meglesz az eredménye is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!