2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Tarlós: Nem árulkodó önöknek?

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése. Tarlós István főpolgármester a baloldali pártok kampányakciójának tartja az ülés összehívását.

A szocialista frakció pénteken még azt közölte, nem vesznek részt a rendkívüli ülésen, arra hivatkozva, hogy a hét órai kezdés túl korai. A teremben végül a főpolgármester mellett hét ellenzéki képviselő jelent meg. A szocialista és független képviselők az elmúlt önkormányzati ciklusról kérdezték volna a főpolgármestert. A MSZP frakciónak csak a fele ment el az ülésre, de a szocialisták szerint Tarlós Istvánnak kellett volna biztosítania a testület határozatképességét.

– Budapest fontos ügyeiről bármikor hajlandók vagyunk, akár reggel 7-kor, akár hajnal 4-kor tárgyalni, bármikor itt leszünk, de ahogy láthatják kiderült az ülésteremben, hogy kinek van baj a bioritmusával és ki nem tudja biztosítani azt a határozatképességet, amit egyébként Tarlós úrnak kellene biztosítania, hiszen ő a Fidesz főpolgármestere, így a Fidesz frakciójának jelenlétét neki kellene garantálni – vélekedett Horváth Csaba, a szocialisták frakcióvezetője.

„Összehívatják, én összehívom. Bejelentik, hogy nem jönnek. Utána néhányan mégis bejönnek és előadnak itt egy performanszt. Nem szeretnék ehhez semmit hozzátenni.” – A főpolgármester azt mondta: a kormánypárti képviselők azért maradtak távol az üléstől, mert még hétfőn is úgy volt, hogy a baloldali politikusok nem jönnek. Szerinte az ülést csak kampánycélok miatt kezdeményezték.

– Négy évvel ezelőtt, amikor rég át kellett volna adni a CET-et nekik, és nem adták át, négy évvel ezelőtt, amikor évek óta itt kellett volna lenni az Alstom szerelvényeknek, de nem voltak itt, egyetlen egyszer nem jutott eszébe a gazdasági bizottság elnökének, Tüttő Katának, hogy a választás előtt 20 perccel közgyűléseket rántson össze előterjesztések nélkül. Nem árulkodó önöknek? – fogalmazott a főpolgármester.

A szocialisták jelezték: az októberi önkormányzati választás előtt már nem kezdeményeznek több rendkívüli közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!