2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Tarlós: Nem árulkodó önöknek?

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése. Tarlós István főpolgármester a baloldali pártok kampányakciójának tartja az ülés összehívását.

A szocialista frakció pénteken még azt közölte, nem vesznek részt a rendkívüli ülésen, arra hivatkozva, hogy a hét órai kezdés túl korai. A teremben végül a főpolgármester mellett hét ellenzéki képviselő jelent meg. A szocialista és független képviselők az elmúlt önkormányzati ciklusról kérdezték volna a főpolgármestert. A MSZP frakciónak csak a fele ment el az ülésre, de a szocialisták szerint Tarlós Istvánnak kellett volna biztosítania a testület határozatképességét.

– Budapest fontos ügyeiről bármikor hajlandók vagyunk, akár reggel 7-kor, akár hajnal 4-kor tárgyalni, bármikor itt leszünk, de ahogy láthatják kiderült az ülésteremben, hogy kinek van baj a bioritmusával és ki nem tudja biztosítani azt a határozatképességet, amit egyébként Tarlós úrnak kellene biztosítania, hiszen ő a Fidesz főpolgármestere, így a Fidesz frakciójának jelenlétét neki kellene garantálni – vélekedett Horváth Csaba, a szocialisták frakcióvezetője.

„Összehívatják, én összehívom. Bejelentik, hogy nem jönnek. Utána néhányan mégis bejönnek és előadnak itt egy performanszt. Nem szeretnék ehhez semmit hozzátenni.” – A főpolgármester azt mondta: a kormánypárti képviselők azért maradtak távol az üléstől, mert még hétfőn is úgy volt, hogy a baloldali politikusok nem jönnek. Szerinte az ülést csak kampánycélok miatt kezdeményezték.

– Négy évvel ezelőtt, amikor rég át kellett volna adni a CET-et nekik, és nem adták át, négy évvel ezelőtt, amikor évek óta itt kellett volna lenni az Alstom szerelvényeknek, de nem voltak itt, egyetlen egyszer nem jutott eszébe a gazdasági bizottság elnökének, Tüttő Katának, hogy a választás előtt 20 perccel közgyűléseket rántson össze előterjesztések nélkül. Nem árulkodó önöknek? – fogalmazott a főpolgármester.

A szocialisták jelezték: az októberi önkormányzati választás előtt már nem kezdeményeznek több rendkívüli közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!