2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Tarlós István visszautasítja a rágalmakat

Visszautasítja Tarlós István az MSZP–LMP–Párbeszéd azon állítását, hogy kiárusították volna a főváros vagyonát. A korábbi főpolgármester szerint éppen hogy visszavásárolták a szocialisták és a szabad demokraták által korábban elkótyavetyélt vízműveket, és ugyanezt kezdeményezték a csatornázási művek esetében. A 2010 előtt kötött metrószerződések módosításával pedig több tíz milliárdot szereztek vissza Budapestnek.

  • Tarlós István visszautasítja a rágalmakat

Az MSZP–LMP–Párbeszéd közleményére reagálva sükebóka állításnak, sértődött reakciónak minősítette a Magyar Nemzet érdeklődésére Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, hogy kiárusították volna a főváros vagyonát. – Aki ezt fogalmazta, részint fogalomzavarban szenved, részint érzéki csalódások gyötörhetik – jegyezte meg Tarlós, hozzátéve: a „kiárusítás” elsősorban azt jelenti, hogy mindent eladunk úgy, hogy nem marad belőle semmi. – Ez az állítás csak egy káprázat az ellenzéki szövegszerkesztő részéről – fogalmazott.

Emlékeztetett rá, hogy „nem kis nehéz­ségek árán” visszavásárolták, visszaszerezték a városnak a húszéves MSZP–SZDSZ-kurzusok idején a külföldieknek elkótyavetyélt Fővárosi Vízműveket, és ugyanezt kezdeményezték a csatornázási művek esetében is.

 A vízműveknél – mutatott rá – az akkor eladott részvénycsomag mellett odaadták a menedzsmentjogokat is, az Állami Számvevőszék tiltakozása ellenére az eszközállományt, és osztalékfizetési elsőbbséget biztosítottak. 

Tarlós arra is kitért, hogy több tízmilliárd forintot szereztek vissza Budapestnek az ugyancsak az MSZP–SZDSZ által kötött és az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF által súlyosan kifogásolt, „fergeteges 4-es metró szerződések és megbízások keserves módosításával”. 

A volt főpolgármester szerint „külön diszkrét bája van”, hogy a 4-es metró szerződéseit – amelyeket jóval 2010 előtt kötötték – a 2019-es választás után nemes egyszerűséggel átnevezték a „Tarlós-éra korrupciógyanús ügyének”. Közölte azt is, hogy a fővárost is érintő kórház-központosítások a törvény erejénél fogva történtek, ezen az alapon – mutatott rá – valamennyi MSZP-vezette és liberális önkormányzat is „kiárusított” az országban. – A Városliget – amely abban az időben részben Zugló tulajdonát is képezte – szintén törvény alapján került az állam kezelésébe (és a város tulajdonában maradt) – tette hozzá.

Arra is emlékeztetett, hogy a baloldal 2010-ben Budapesten 250 milliárdos adósságállományt, elöregedett járműparkkal rendelkező BKV-t, „már 25-30 éve érintetlen, romhalmaz” 3-as metrót és a félkész, akkor minden forrást felemésztő 4-es metrót hagyott hátra, utóbbi beruházással „még négy éven át kellett küszködnünk” – hívta fel a figyelmet.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a HungaroMet Zrt.

Tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nél, a projektben egy olyan klimatológiai adatgyűjtő rendszert és adatbázist építenek ki, amellyel segítik a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodást.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki valós vizsgálat nélkül igazolta, hogy egy "beteg" nem szállhat repülőgépre - közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!