2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Nincs szó megszorításról, ezt „önök találják ki”

Nem lesz megszorítás a választás után a nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára szerint. Tállai Andrást az Országgyűlésben napirend előtt Varga Mihály keddi kijelentéséről kérdezte az MSZP-s Lukács Zoltán.

A nemzetgazdasági miniszter egy konferencián azt mondta: a következő években a GDP 5 százalékával kell csökkenteni az állami kiadásokat. Ezt az ellenzéki képviselők úgy fordították le, hogy a kormány 1700 milliárdos megszorításra készül. Tállai András ugyanakkor hangsúlyozta: a kiadás-csökkentést a magyar gazdaság bővülése fedezi majd. „Varga Mihály nem megszorításról beszélt és nem 1700 milliárdról, ezt önök találják ki. Arról beszélt, hogy az állami kiadásokat GDP-arányosan csökkenteni szükséges. Ez mindig is célja volt minden kormányzatnak. Ez nem azt jelenti, hogy szám szerint a mostani adatokra ki kell számolni ezt a számot, hanem azt jelenti, hogy a GDP folyamatos növekedésével, az állami kiadások féken tartásával ez a szám évről évre csökkenni fog. Szó sincs arról, hogy ekkora összegű megszorítás kerül bevezetésre” – fogalmazott a parlamenti államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!