2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Tállai András: Az egyik legeredményesebben védekező ország vagyunk

Hír TV

2020. május 25., hétfő 11:07

A Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, Tállai András adott tájékoztatást Magyarország gazdasági helyzetét illetően, az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Az első szakasz lezárult, melyet Magyarország a lehetőségekhez mérten, a lehető legjobban kezelt. A kormány gyors és hatékony intézkedéseket vezetett be. Egészségügyi és gazdasági intézkedéseket illetően egyaránt időben tett lépéseket.

A hiteltörlesztési moratórium bevezetése kulcsfontosságú volt, mely döntést az elsők között vezetett be a kormány. Ez a világon egyedülálló lehetőség a magyar emberek számára, mellyel december 31-ig még élhet, aki eddig nem tette meg.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően közel 2,000 milliárd forint lesz a hitelmoratórium év végéig kifutó teljes összege, mely 7,7 millió hitelszerződést érint.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően hazánk a lehető leghamarabb kilábalhat a gazdasági visszaesésből, melyet követően ismét Európa egyik vezető gazdaságú országává nőheti ki magát, az elsők között - jegyezte meg Tállai András.

Hír TV