2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Tagadja a Momentumos, hogy megtévesztené a választókat

Tagadja a Momentum listavezetője, hogy megtévesztette volna a választókat. Cseh Katalin a kampányvideóban úgy fogalmaz: 2015-ben hazaszeretetből tért vissza Hollandiából a magyar egészségügybe. Később azonban a közösségi oldalán arról írt: orvosi diplomája ellenére szeretne eltávolodni az egészségügytől.

  • Tagadja a Momentumos, hogy megtévesztené a választókat

Cseh Katalin, a Momentum listavezetője egy kampányfilmben mutatkozik be választóinak az európai parlamenti választási kampányban, ahol a többi közt arról is beszél, miért tért vissza Magyarországra.

„2015-ben hazaszeretetből tértem vissza Hollandiából a magyar egészségügybe. Magyar orvosként magyar betegeket gyógyítani, és ma is a hazaszeretet vezérel, hogy Európában küzdjek Magyarország jövőjéért” – fogalmazott a felvételen.

Egy tavaly április bejegyzésében azonban segítséget kér, hogy ahogy fogalmaz egy év szenvedélypolitizálás után merre is induljon. Orvosi diplomája ellenére, szeretne eltávolodni az egészségügytől. Majd később hozzáteszi: ugyan felmerült benne a szakvizsga befejezése, de inkább nem praktizálna a jövőben.

Megkérdeztük a Momentum listavezetőjét, szerinte nem megtévesztő-e a videó, nem kelti-e azt a látszatot, mintha még mindig az egészségügyben dolgozna. Cseh Katalin szerint nem megtévesztő a kampányfilm.

„A videó egyértelműen kimondja azt, hogy politikai szerepet vállaltam, nagyon sok interjúban nyilatkoztam azóta azt, hogy most már nem dolgozom orvosként, ugyanakkor szerintem hiba lenne letagadni azt a nagyon fontos információt, hogy rezidens orvosként első kézből láttam a magyar egészségügy problémáit” – magyarázta.

Hozzátette: teljesen helyénvalónak tartja, hogy ezt bemutatja a kampányfilmjében, hiszen ez adta a fő politikai motivációt, hogy közszereplést vállaljon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!