2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Belföld

Szükség esetén az LMP megkongatná a vészharangot

Az LMP célja a nők számára élhető Budapest létrehozása – közölte Szél Bernadett. Az ökopárt társelnöke szerint nagyobb közbiztonságra, akadálymentesítésre, a nők és férfiak közötti bérkülönbségek csökkentésére, a nők elleni erőszak visszaszorítására és női tanácsadó irodák létrehozására van szükség.

Az LMP főpolgármester-jelöltje, Csárdi Antal mindezt azzal egészítette ki, hogy kétszeresére bővítenék a bölcsődei férőhelyek számát, valamint az óvodák kapacitását is növelnék. Hozzátette: már a költségvetés tervezésekor meg fogják kongatni a vészharangot, ha ezek a célok veszélybe kerülnének.

„Kifejezetten nemi szempontú költségvetés-tervezést alkalmaznánk. Tőlünk nyugatabbra, északabbra mindennapos gyakorlat az, hogy van egy személy, aki a költségvetéseket átnézi abból a szempontból, hogy milyen hatással van az adott intézkedés kifejezetten a nők életére vonatkozóan. Magyarországon ezt még sokan megmosolyogják, vagy furcsán néznek” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP társelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Mutatjuk, mit érdemes tudni a Tisza Pártot behálózó csalás-sorozatról

Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a magát korrupcióellenes harcosként bemutató, a közélet megtisztulását hirdető Magyar Péter egyik legközvetlenebb bizalmasáról, gazdasági vezetőjéről, S. Máriáról kiderült, hogy egy 1200 embert megkárosító csalássorozatban való részvételéért több év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!