2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Színesfémtelepen végezte a 16 milliós szobor

Színesfémtelepen értékesített egy 16 millió forint értékű köztéri szobrot a Baranya megyei Csertő polgármestere. A falu kasszájába 50 ezer forintot fizetett be. Az alkotást Rétfalvi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész készítette, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A fiú mozdonnyal című szobrot 1970-ben állították fel a csertői gyerekotthon udvarán. Az intézményt később bezárták, az alkotás tíz éve az önkormányzat előtti parkba került. A település polgármestere aztán tavaly év végén eladta egy fémkereskedőnek, de ez csak mostanában derült ki az egyik önkormányzati ülésen.

A bronzból készült alkotást Rétfalvi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész készítette. Az ország különböző településein több mint negyven köztéri műve látható. Az alkotó szerint az értéke 16 millió forint. Elmondása szerint három-négy napja értesült az esetről. „Ésszel nem tudom felfogni, hogy egyáltalán hogyan lehetett ilyet megcsinálni” – kommentálta a történteket a művész.


A csertői önkormányzat 50 ezer forintot kapott a 150 kilós szoborért. A falu polgármestere azt mondja, azért adták el, mert az esőtől megsüllyedt a talapzata. Emiatt raktárba került, ahol csak a helyet foglalta volna.

„Azt gondoltam, hogy jobban járunk, hogyha nem valami fémtolvaj viszi el, hanem mi a MÉH-telepre eljuttatjuk” – fogalmazott Patkó Béláné. Elmondta: később derült ki, hogy Rétfalvi Sándor korai időszakában készült művéről van szó. „Ezúton elnézést szeretnék kérni tőle” – tette hozzá.

Az ügyben egy magánszemély és a szobrászművész is rendőrségi feljelentést tett. A szobrot időközben már beolvasztották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!