2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Belföld

Szijjártó: Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft.

Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft., a 622 millió forintos beruházáshoz 248 millió forintos állami támogatást kap a cég, amely így 300 magyarországi dolgozója munkahelyét tudja megvédeni - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Zsámbékon.

  • Szijjártó: Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Medicontur vállalat második alkalommal kap támogatást a kormánynak a versenyképesség növelését célzó programjából.

Hozzátette, hogy a beruházás keretében az orvosi, szemészeti segédeszközöket gyártó cég egy 2300 négyzetméteres új üzemcsarnokot szeretne létrehozni, hogy tovább javítsa pozícióját a szembe ültethető lencsék piacán. A cég nemzetközi versenyképességét mutatja, hogy a Magyarországon előállított termékek 90 százalékát a világpiacon értékesíti, több mint 70 országban érhetőek el a cég egészségügyi termékei - fűzte hozzá a miniszter.

A beruházások most aranyat érnek

A beruházások most aranyat érnek - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Bock Hungária Kft. stratégiai partnerségi szerződésének aláírásán kedden Nemesvámoson. A német cég száz munkahelyet teremt a Veszprém megyei településen. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a legfontosabb gazdaságpolitikai feladat, hogy a kormány megvédje az emberek munkahelyeit, és az esetlegesen elvesző munkahelyek helyére újakat hozzanak létre.     Ehhez, a munkanélküliséggel szemben folytatott harchoz pedig szövetségesekre van szükség, azokra a vállaltokra, amelyek a nehéz körülmények között sem elbocsátanak, hanem fejlesztenek - jelentette ki.

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: a Noszlopon, Ajkán és Nemesvámoson működő Bock Hungária Kft. 606 millió forintos beruházást hajt végre, megvédve 900 munkahelyet. Ehhez a kormány 282 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt. A társaság emellett egy Nemesvámosról elköltöző gyár helyére beköltözve száz munkahelyet teremt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!