2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Szijjártó Péter: Mindennapi életünket súlyosan veszélyeztető háború van Európában + videó

Minden eddiginél fontosabb Magyarország és a Vatikán kapcsolata, hiszen ők azok, akik készek fellépni Ukrajna békéje érdekében. Mindennapi életünket súlyosan veszélyeztető háború van Európában - jelentette ki televíziónknak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vatikáni látogatása alkalmával.

  • Szijjártó Péter: Mindennapi életünket súlyosan veszélyeztető háború van Európában + videó

Péntek reggel az örök városba érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ahol Paul Richard Gallegher érsekkel, a Szentszék külkapcsolatokért felelős államtitkárával tárgyalt. A miniszter a Szent István ház kápolnájában bemutatott szentmisével kezdete a napot, majd ezt követően ment a Vatikánba, hogy az ukrajnai béke megteremtésének lehetőségeit vitassa meg.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter: "Ma Európában a béke hangja sajnos nem elég hangos, a béke hangját megpróbálják elnyomni. A béke hangján kevesen beszélünk. Ha megnézzük a magyar kormány mellett Szlovákia kormánya az, amelyik kiáll a béke mellett és a Vatikán. Minden eddiginél fontosabb Magyarország és a Vatikán kapcsolatainak minél szorosabbá tétele a béke érdekében fellépni kívánó országokkal. Azokkal, akik készek a béke érdekében fellépni a lehető legszorosabb szövetségre van szükségünk, mert láthatjuk, hogy a háború minden egyes napja újabb és újabb veszélyt jelent."

A szentszéki tárgyalásokon kiemelt szerepet kapott a világban üldözött keresztények megsegítésének kérdése is.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter: "Az üldözött keresztények kapcsán folyamatos egyeztetésben állunk mivel a magyar kormány az elmúlt években összesen 64 országban 367 olyan programhoz adott támogatást, amely kifejezetten az üldözött keresztények helyzetén igyekezett javítani."

A tárcavezető kiemelte, hogy Magyarország ösztöndíjakat ajánlott fel azoknak a nicaraguai egyetemistáknak, akiknek a katolikus egyetemét bezárták, így tizenhét diák kezdheti meg hazánkban a tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!