2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 18:15

Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az USA elnökétől sem + videó

Szijjártó Péter bekérette az amerikai nagykövetet, mivel az Egyesült Államok elnöke azt mondta, szerinte Orbán Viktor maga beszélt arról, hogy nem akar demokráciát és diktatúrát építene.

  • Szijjártó Péter: Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az USA elnökétől sem + videó

Orbán Viktor magyar miniszterelnök diktatúrát akar kiépíteni – Joe Biden amerikai elnök egy philadelphiai kampányeseményen mondta ezt Orbán Viktorról, azután, hogy a magyar kormányfő az Egyesült Államokban járt. Ott azonban nem a hivatalban lévő, hanem a korábbi, és sokak várakozása szerint következő elnököt, Donald Trumpot látogatta meg.

Szijjártó Péter: Az Egyesült Államok elnöke, színtiszta hazugságot állított a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban.

Csakhogy Magyarország miniszterelnöke soha nem mondott még csak hasonlót sem soha – erről a külgazdasági és külügyminiszter beszélt. Szijjártó Péter kiemelte, hazánk nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem. A kormány ezért bekérette az amerikai nagykövetet, David Pressmant. 

Magyarország és a magyar kormányzópárt és a magyar miniszterelnök demokratikus elkötelezettségének a megkérdőjelezése, és amúgy általában Magyarországon a demokrácia megkérdőjelezése az egyszerűen elfogadhatatlan – hangsúlyozta a külügyminiszter.

Szövetségeshez méltatlanok Joe Biden amerikai elnök hazug állításai – erről már Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója beszélt a Napi Aktuálisban.

A jó szövetséges az, sem a legfelsőbb szinten, sem alacsonyabb politikai szinten, nem minősíti ilyen stílusban és ilyen tartalommal egy szövetséges országnak sem a politikai berendezkedését, sem a választók akaratából regnáló kormánynak a működését – mondta Boros Bánk Levente.

A behívásra David Pressman is reagált. Az amerikai nagykövet közleményében úgy fogalmazott. Örömmel fogadta a lehetőséget, hogy megvitassa a magyar demokrácia helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!