2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Szijjártó: Orbán Viktort rasszizmussal vádolni nonszensz

A külügyminiszter az Európai Unió történelmének egyik legkártékonyabb politikusának nevezte Frans Timmermansot.

  • Szijjártó: Orbán Viktort rasszizmussal vádolni nonszensz

Reagált az ATV-nek Szijjártó Péter külügyminiszter a napok óta napirenden lévő tusványosi Orbán-beszédre. A miniszterelnök szerint az internacionalista baloldal csele, hogy Európában eleve kevert népesség él. Orbán azt mondta, ez szemfényvesztés. Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek, és van ahol európai népek keverednek, mint például a Kárpát-medencében. „Mi nem vagyunk kevert fajúak” – mondta, majd hozzátette: nem is akarunk azok lenni.

Ismert, a beszéd okán Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott le is mondott pozíciójáról. Orbán Viktor válaszlevelét ide kattintva olvashatja el. Szijjártó így fogalmazott: „Én 16 éve dolgozom személyesen közvetlenül a miniszterelnök mellett különböző pozícióban, és teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy

»a politikájának az egyik szíve közepe« az éppen az, hogy zéró tolerancia van érvényben mind az antiszemitizmussal, mind a rasszizmussal szemben.

A miniszterelnököt ilyennel vádolni nonszensz!”.

Frans Timmermansról, az Európai Bizottság alelnökéről, aki kritizálta Orbán beszédét, Szijjártó elmondta:

én azt gondolom, hogy az Európai Unió történelmének egyik legkártékonyabb politikusáról beszélünk.

Ő az egyik olyan politikus, aki a legtöbb kárt okozta eddig az Európai Uniónak”.

A magyar külügyminiszter úgy folytatta, szerinte Timmermans „kiváló életmódtanácsokat tud adni” nagyon komoly fizetésért, pl. mennyi ideig érdemes zuhanyozni. Szerinte jobb, ha a holland politikus ennél marad meg és komolyabb témákba nem bonyolódik bele, „akkor talán kevesebb kárt fog okozni Európának és mindenkinek, aki itt él”.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!