2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Szigetvári átvágta Bokrost?

Hazudott Szigetvári Viktor Bokros Lajosnak – legalábbis az MSZP elnökének szavai alapján. Tóbiás József szerint a főpolgármester-jelöltek cseréjéről a szocialisták háta mögött egyezett meg Bokros Lajossal az Együtt társelnöke és Gyurcsány Ferenc. A titkos egyeztetések már pénteken elkezdődtek. Információink szerint Szigetvári Viktor vasárnap kész tényként közölte az MSZP budapesti párttanácsával, hogy megállapodtak: Falus Ferenc visszalép Bokros Lajos javára.

„Engem ténylegesen három, illetve négy párt támogat, míg Bokros Lajosnak a párttámogatása pillanatnyilag még azt is merem mondani, hogy mérhetetlen” – pénteken még így nyilatkozott saját támogatóiról Falus Ferenc, pedig akkor már a visszalépéséről alkudoztak az ellenzéki pártok.

Bokros Lajos az ATV-ben elismerte, hogy már pénteken elindultak a titkos egyeztetések a személycseréről, a baloldali politikusokkal szombaton találkozott. Bokros szerint Szigetvári többször megerősítette, hogy ő mindenkinek a nevében tárgyal. „Szigetvári Viktortól kaptam pénteken egy üzenetet, hogy ő tárgyalni óhajt velem a három, illetve négy párt felhatalmazása alapján” – mondta el Bokros Lajos.

Tóbiás József viszont azt mondja: Szigetvári Viktor és Gyurcsány Ferenc a szocialisták háta mögött állapodott meg. Az MSZP elnöksége pedig ezután úgy döntött, elutasítja a volt pénzügyminiszter támogatását.


„Sokszor beszéltem Szigetvári Viktorral, de egyetlen beszélgetésünk sem volt, ahol Bokros Lajos neve szóba került volna vagy én személyesen bármilyen felhatalmazást adtam volna egy további tárgyalásra” – fejtette ki Tóbiás.

Az MSZP mellett – Szigetvári Viktor korábbi ígérete ellenére – az Együtt szövetségese, a Párbeszéd Magyarországért is kihátrált Bokros Lajos mögül. Pedig korábban Karácsony Gergely is aláírta Bokros Lajos ajánlószelvényét.

„Az történt, hogy rövid idő alatt történtek olyan dolgok, amit nem tudtak megbeszélni a testületek. Én azért lettem politikus, hogy egy progresszív zöld politikát támogassak, tisztelem Bokros Lajost, de nem tudom tőle elvárni, hogy ezt támogassa, a PM-nek van egy olyan jövőképe és hitvallása, ami miatt nem tud beállni egységesen a jelölt mögé ettől függetlenül az Együtt–PM szövetség kitart” – mondta el a PM társelnöke.

Az MSZP budapesti párttanácsa hétfőn este az elnökséggel szemben úgy döntött, hogy támogatják Bokros Lajost. Havas Szófia szerint a megszorítócsomagjáról elhíresült politikus jobb jelölt Falusnál, de azt is elismerte: hiba volt Horváth Csaba visszahívása.

„Én úgy gondolom, hogy nekünk maximum a saját választóinktól kell bocsánatot kérni, hogy nincs egy szocialista jelöltünk, én úgy gondolom, hogy ez a legnagyobb probléma. Az, hogy emberek nem értenek egyet, az mindenhol előfordul” – fogalmazott az MSZP budapesti elnökségének tagja.

Gyurcsány Ferenc kedden már nem volt hajlandó válaszolni a Hír TV kérdéseire. Szigetvári Viktor pedig későbbre ígért interjút. A Párbeszéd Magyarország másik társelnöke viszont már arról beszélt, hogy október 12-e után véget kell vetni az ellenzéki együttműködésnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!