2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Személyeskedésbe fordult az amerikai elnök Twitter-vitája

Hír TV

2019. március 21., csütörtök 15:52, frissítve: csütörtök 16:31

Pokolfajzatnak és vesztesnek nevezte az amerikai elnök főtanácsadója férjét. Donald Trumpot azonban a republikánus párti politikusok is bírálják, amiért a párt egyik néhai politikusát többször is nyilvánosan becsmérelte.

Újságírókhoz érkezik a fehér ház kertjében az amerikai elnök. Elnöksége közel-keleti eredményeiről számolt be nekik.

Azért hoztam ezt ide önöknek, mert ezen a térképen minden pirossal jelöltünk. Ez volt a választások éjszakáján, minden ami piros, az az ISIS. Amikor átvettem a kormányzást, teljes volt a zűrzavar. Lent ugyanaz a térkép, ezen nincs piros. De estére ez a piros pötty is eltűnik – mutatta a harci az iszlám állam felszámolásával kapcsolatos harci sikereket. Trump közölte az is, a terrorszervezet legyőzése után 400 amerikai katona marad Szíriában.

De az elnök elsősorban megint a kirohanásai miatt került a címlapokra. Ő George Conway az elnök főtanácsadójának a férje. A konzervatív jogász hétvége óta több Donald Trumpot bíráló twitter-üzenetet tett közzé. Ezekben a többi között azt írta, hogy inkább költözne Ausztráliába, minthogy még egyszer Trumpra szavazzon az elnök rossz mentális állapota miatt.

George Conway-t, gyakran Mr. Kellyanne Conwaynak nevezik azok, akik ismerik. Nagyon féltékeny a felesége sikereire és azért dühös, mert mert nem kapta meg tőle azt az állást, amit annyira akart. Alig ismerem, de nézzék meg, totális lúzer és pokolfajzat férj– mondta Trump. 

Meghibbantál– csak ennyit fűzött hozzá a főtanácsadó férje, aki még a nárcisztikus személyiségzavarról szól szakirodalmat is odamásolt. A feleség azóta sorra jár magyarázkodni a bejegyzések miatt, szerinte a kettejük vitája sem az elnökhöz, sem a férjéhez fűződő viszonyát nem befolyásolja. 18 éve házasok és négy gyermekük van.

Trump azonban a republikánus politikusok felháborodását is kiváltotta. Többször bírálta a néhai John McCain szenátort, akivel közismerten nem volt jó viszonyban. Az ohiói Lima városában egy nagygyűlésen azt mondta, soha nem szerette a tavaly nyáron elhunyt politikust.

Szerinte ő juttatta el a sajtóhoz azt a volt brit hírszerző által összeállított iratot, amely összejátszást sejtetett a Trump-kampány munkatársai és oroszok között.

John McCain kapott egy hamis dossziét, amelyet a Hillary Clinton fizetett és John McCain megkapta. És mit csinált? Nem hívott fel, hanem átadta az FBI-nak abban a reményben, hogy veszélybe sodorjon, ez nem a legszebb dolog. ... JMcC évekig kampányolt az Obamacare visszavonását követelte, aztán amikor szavazni kellett róla, nemet mondott– mondta az ellnök, aki elítélően szólt McCain családjáról is. Azt mondta, megadta nekik azt a temetést, amit kértek, de még csak meg se köszönték neki.

A néhai szenátor Lánya, Meghan csak annyit válaszolt, apja rendkívül viccesnek tartaná, hogy még halálában is ő uralja a híreket, mert az elnök annyira féltékeny rá.