2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonadiplomácia nemzeti kincsünk

A magyar katonadiplomáciai hálózat "nemzeti kincsünk" - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden, Budapesten a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonadiplomácia nemzeti kincsünk

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál (KNBSZ) tartott rendezvényen kiemelte: az elmúlt időszakban a világ nem lett biztonságosabb, és ebben a megváltozott világban még fontosabbá vált a katonadiplomácia.

Felhívta a figyelmet, hogy az Ukrajnában kialakult háborús helyzet várhatóan hosszú távon megmarad, de ezzel együtt más kihívásokra is figyelni kell, mint például az illegális migráció vagy a terrorizmus.

Ezeket a problémákat ott kell kezelni, ahonnan erednek, ezért a honvédelmi tárca azt tervezi, hogy további missziókban vállal részvételt Magyarország - közölte. A miniszter jelezte: már a tervezettnél előbb, 2023-ra eléri a védelmi költségvetés a 2 százalékos GDP-arányt.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!